Apu

Pori Jazz peruttiin jo toistamiseen – 27 miljoonan menetykset – kaupunki uskoo Yyterin voimaan

Pori Jazz peruttiin jo toistamiseen – 27 miljoonan menetykset – kaupunki uskoo Yyterin voimaan
Peruuntuminen on kova paikka etenkin kaupungin keskustan yrittäjille, sanoo Visit Porin toimitusjohtaja Anna Kyhä-Mantere.
Julkaistu: 10.5.2021
Pori Jazz, yksi suurimmista suomalaisista festivaaleista, on peruttu toista kesää peräjälkeen.
– Peruuntuminen on kova paikka etenkin kaupungin keskustan yrittäjille, sanoo Anna Kyhä-Mantere, Visit Porin toimitusjohtaja.
Tänä vuonna Pori Jazzin taustayhdistys aikoo järjestää Kirjurinluodolla kolmipäiväisen, vuosittaista festivaalia pienimuotoisemman konserttisarjan.
Täysimittaisen Pori Jazzin ja Suomi Areenan merkitys alueelle ja yrittäjille on huomattava. Kaupunkitutkijoiden arvioiden mukaan festivaaliviikko toisi alueelle kerrannaisvaikutuksineen 27,3 miljoonaa euroa. Vaikka Pori Jazz on kesäfestivaali, sen suunnittelu ja toteutus on ympärivuotista.
– Olemme kuitenkin osanneet odottaa uutista festivaalin perumisesta. Viime vuodesta oppineena olemme keskittyneet Porissa täysillä matkailukesään, erityisesti Yyterin markkinointiin.
Visit Porin toimitusjohtaja Anna Kyhä-Mantere on seitsemännen polven porilainen.

Yyterissä avataan kesäkahvila ja trampoliinipuisto

Viime vuonna Yyteri houkutteli kävijälaskureiden mukaan noin 273 000 kävijää. Alueella avataan kesän kynnyksellä muun muassa kesäkahvila ja trampoliinipuisto. Yyteriä on kehitetty vuodesta 2017 lähtien ympärivuotiseen käyttöön.
Visit Porin toimitusjohtajana 2017 aloittanut Kyhä-Mantere työskenteli aiemmin Porin viestintäpäällikkönä.
– Olen hyvin ylpeä porilaisuudestani. Isäni mukaan olen seitsemännessä polvessa porilainen. On kiva tehdä töitä Porin eteen.
Kyhä-Mantere viihtyy kahden lapsensa kanssa kesäisin Porin maauimalassa.
– Oma lempipaikkani Porissa on Uniluodon maisemareitti, joka kulkee idyllisellä puutaloalueella.

Kommentoi »