Tuulilasi

Pölynimurivalmistaja rynnistämässä sähköautomarkkinoille: "Teemme jotakin radikaalia"

2

Pölynimurivalmistajana tunnettu Dyson on tosissaan sähköautojen kehitystyössään. Nyt se on kertonut suunnitelmistaan rakentaa autojen testaus- ja teknologiakeskus, jossa on tarkoitus aloittaa sähköautojen valmistus viimeistään vuonna 2021.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat Dyson

Keskus tulee lounais-Englantiin, sienne syntyy 17 kilometriä testiratoja ja tilat 700 työntekijälle, joista 400 työskentelee jo nyt Dysonin autoteollisuusyksikössä.

”Autoteollisuuden osastomme kasvaa koko ajan. Olemme täysin sitoutuneita ottamaan tämän seuraavan askeleen ja vahvistamaan osaamistamme entisestään”, sanoo Dysonin pääjohtaja Jim Rowan.

Ei ole tietoa, millaisia autoja yhtiö aikoo rakentaa, yhtään prototyyppimallia ei ole vielä nähty. On veikattu, että kyseessä olisi luksusluokan sähköauto.

“Olemme tekemässä nyt jotakin täysin uutta ja radikaalia. Autonomisia ominaisuuksiakin on luvassa”, kertoi yhtiön perustaja Sir James Dyson aiemmin GQ Magazinelle.

On jo tiedossa, että Dyson aikoo käyttää autoissaan ns. solid-state-akkuja. Dyson kertoi tiedotteessaan, että heidän autonsa pitäisi olla tuotantokunnossa vuonna 2021.

Julkaistu: 2.9.2018