Image

Poliittinen koti: Kokoomuksen Saara-Sofia Sirén on Turun saariston paluumuuttaja

Poliittinen koti: Kokoomuksen Saara-Sofia Sirén on Turun saariston paluumuuttaja
Imagen Poliittinen koti -palstalla kurkistetaan kaupunginvaltuutettujen koteihin. Tällä kertaa pidämme taukoa ehdolla olevista kuntapoliitikoista lähestyvien vaalien takia. Saara-Sofia Sirén ei enää tavoittele valtuustopaikkaa Turussa. Hän esittelee kotinsa, joka on 4h + k, 100 m² Hirvensalossa.
Julkaistu: 6.5.2021

Olen saaren paluumuuttaja. Nuorena asuin kilometrin päässä nykyisestä kodistamme. Se oli puutalo, jonka vanhempani rakennuttivat. Muutin täältä omilleni ja palasin kymmenen vuotta myöhemmin oman perheeni kanssa.

Tämä asunto on rakennettu 1980-luvulla ja oli muuttaessamme lähellä alkuperäiskuntoa. Katossa oli tummat puupaneloinnit. Pikkuhiljaa valkeni, että tämä näyttäisi hyvältä valkoisena.

Takkahuoneen seinäpaneelien piti alun perin mennä vaakaan. Remonttimiehet paneloivatkin ne pystyyn. Aluksi se hämmensi, mutta seinä on kiva näinkin.

Olemme asuneet tässä melkein viisi vuotta. Kun remontoimme, yläkerrassa oli kolme huonetta. Meillä oli yksi lapsi, olimme vasta menettäneet vauvan ja saimme diagnoosin, ettei lapsia enää tulisi. Siksi purimme yhden lastenhuoneista. Pian sen jälkeen olinkin raskaana. Nuorimmainen ilmoitti tulostaan.

Remontin aikana oli mahdollista miettiä, mitä arjen sujuvuus meille tarkoittaa. Miten esimerkiksi pyykkirumba hoituu? On tärkeää, että palvelut ovat kävelymatkan päässä ja sekä keskustaan että Helsinkiin pääsee mutkattomasti. Kannatan tunnin junaa. Se mahdollistaisi useammalle pääkaupunkiseudulla työskentelevälle väljemmän arjen.

TURUN SAARISTON KARTTA

”Luonto ja saaristo ovat meille todella tärkeitä. Aloitan jokaisen aamun katsomalla ikkunasta ulos. Olen onnellinen siitä, että sieltä näkyy puita, merta ja vuodenaikojen vaihtelua. Keväisin seuraamme, milloin jäät lähtevät ja saamme veneen vesille.”

IKEA-KULHO LAMPUSSA

”Meillä on sisustuksessa paljon kotimaisia klassikoita ja kierrätettynä hankittuja huonekaluja. Joitakin huonekaluja puolisoni ja hänen ystävänsä ovat tehneet. Esimerkiksi tämän lampun puolisoni teki itse. Siinä on kupuna Ikean kulho.”

Kommentoi »