Image

Poliittinen koti: 3−5 h + k + s, 129,5 m²: Keravan perussuomalaisten Lahja Havansin kodissa jokainen esine kertoo tarinan

Poliittinen koti: 3−5 h + k + s, 129,5 m²: Keravan perussuomalaisten Lahja Havansin kodissa jokainen esine kertoo tarinan
Kerava-päivän tapahtumateltalla näimme suunnitelman tästä talosta paperilla ja tartuimme siihen heti, kertoo Lahja Havansi.
Julkaistu: 19.1.2022

Tapasimme mieheni Erkin kanssa vuonna 1996, hän oli leski ja minä eronnut. Olen elämässäni kiertänyt paljon, kaksi edellistä aviomiestäni olivat työn ja uran perässä menevää sorttia. Kuljin mukana ja tein sairaanhoitajana töitä ympäri Suomea. Onneksi tämä viimeinen numero kolme on vähän paikoillaan olevampi. Kunnallispolitiikkaan läksin hänen perässään, valtuustossa istumme nyt kolmatta kautta kumpikin.

Asuntopäätöksissä olemme olleet nopeita. Menimme naimisiin vuonna 1999. Viikon aviossa olon jälkeen ostimme omakoti­talon Keravan Kalevasta, jossa asuimme vuoteen 2013 saakka. Meillä on Ruokolahdella kesäpaikkana vanha lapsuudenkotini, jonka perin ottovanhemmiltani.

Parasta tässä on sijainti. Lähellä Keudassa on kaikki konsertit ja elokuvat, se on minulle myös vapaaehtoistyön kohde.
Lahja Havansi

Kesäpaikan ja omakotitalon pihatyöt alkoivat käydä raskaaksi yhdistelmäksi, joten olimme valmiita muuttamaan kerrostaloon. Kerava-päivän tapahtumateltalla näimme suunnitelman tästä talosta paperilla ja tartuimme siihen heti. Pääsimme itse vaikuttamaan lopputulokseen, parvekkeiden puulattiat ja keittiökalusteet ja vitriinit on itse suunniteltu.

Parasta tässä on sijainti. Lähellä Keudassa on kaikki konsertit ja elokuvat, se on minulle myös vapaaehtoistyön kohde. Kirjasto, rautatieasema ja valtuuston kokoukset ovat parin sadan metrin säteellä, samoin lenkkimaastot ja ostospaikat. Jos kesällä aamiaista laittaessa alkaa tehdä mieli mustikoita, ne voi kipaista torilta.

Asunnossa on myös kaksi parveketta eri puolilla, kesähelteillä löytyy hyvä paikka läpi päivän. Myös talon piha on ainutlaatuinen, sinne on tuotu puolukoita ja mustikoita kasvavaa metsämaata.

Poliittinen koti -palstalla kurkistetaan kaupunginvaltuutettujen koteihin.

OMAA TAIDETTA

Melkein kaikki taide on ystävien tai itseni tekemää, ja kaikilla on joku tarina. Olen lastenkotilapsi ja tein lasten huutokauppatilaisuudesta naivistisen kuvan.

ANTIIKKIKALUSTO

Olimme seurustelleet kolme viikkoa, kun löysin tämän koloniaalisen kaluston huutokaupasta. Iski mahdoton vimma saada se. Kysyin Erkiltä lainaa kuusi tuhatta markkaa, ja luottoa tuli. Se velka ”sitoi meidät yhteen”, kolme vuotta myöhemmin velka oli maksettu ja menimme naimisiin.

Kommentoi »