Image

Poliittinen koti: 3−4 h + k, 83,5 m² Itä-Pasila: Helsingin vasemmistoliiton Petra Malinin kodissa joka huoneella on oma värinsä

Poliittinen koti: 3−4 h + k, 83,5 m² Itä-Pasila: Helsingin vasemmistoliiton Petra Malinin kodissa joka huoneella on oma värinsä
Helsingin vasemmistoliiton valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Petra Malin löysi Itä-Pasilasta yllättävän vihreän asuinalueen, jossa näkyvät myös hänen valtuustoaloitteensa jäljet.
Julkaistu: 26.10.2021

"Tämä talo on rakennettu vuonna 1974. Me muutimme tähän vuonna 2019 ja olemme asunnon toiset asukkaat. Tässä on siis viihdytty hyvin, taloyhtiössä asuu edelleen alkuperäisiä asukkaita. Sukupolvenvaihdos on kuitenkin käynnissä, koko ajan tähän muuttaa lisää lapsiperheitä.

Asuimme viimeksi Sörnäisissä vuokralla. Tämä on ensimmäinen omistusasuntomme. Ostopäätös oli nopea, tämä on itse asiassa ainoa asunto, jota kävimme katsomassa. Samaa aikaan meille tarjottiin Hitas-arvonnan varasijalta asuntoa Jätkäsaaresta, mutta olen tyytyväinen, että päätimme ottaa tämän.

Parkettilattia on alkuperäinen, mutta kaikki seinäpinnat on remontoitu. Yksikään seinä ei ole valkoinen, kaikissa huoneissa on oma värinsä. Vuokralla asuessa joka paikassa oli valkoiset seinät. Nyt kun oli mahdollisuus, laitettiin kaikkialle väriä."

ANTIIKKIHUONEKALUT

Pyrimme hankkimaan huonekalut mahdollisimman paljon käytettyinä. Sohvapöytä on hankittu antiikkiliikkeestä, mutta meillä on myös paljon suvuistamme löytyneitä vanhoja huonekaluja. Esimerkiksi olohuoneen senkki on puolisoni isoäidin vanha.

"Äitini oli töissä Itä-Pasilassa, kun olin alakouluikäinen. Tuosta nykyään menneiden aikojen futurismista on jäänyt vahvat muistot. Jonkun korvissa Itä-Pasilalla on huono maine, mutta täällä on tosi viihtyisää.

Pihakansitasolla ei ole autoja ja on tosi rauhallista, loppujen lopuksi aika vihreääkin. Lähipalvelut ja julkiset liikenneyhteydet ovat hyvät. Toisaalta tämä on niin lähellä kaikkea, että päivittäiset liikkumiset hoituvat kävellen tai pyörällä.

Toissa valtuustokaudella tein aloitteen katutaidealueesta Helsinkiin. Se päätyi olemaan Itä-Pasila, johon itse myöhemmin muutin. Täällä on paljon hienoja ja korkeatasoisia töitä, joista tykkään tosi paljon."

CD-LEVYT: Levyhyllyssä on tallella paljon muistoja teini-iästä lähtien. Tykkään, että levyhyllyä selaamalla voi katsoa omia elämänvaiheitaan. Tuntuisi hurjalta ajatukselta hankkiutua cd-levyistä eroon. Mistä voisin sen jälkeen katsoa menneisyyttä ja oman identiteettini kehittymistä?

Imagen Poliittinen koti -palstalla kurkistetaan kaupunginvaltuutettujen koteihin.

Kommentoi »