Image

Poliittinen koti: Helsingin kokoomuksen valtuustoryhmän pj Daniel Sazonov ja kaksio Kampissa

Poliittinen koti: Helsingin kokoomuksen valtuustoryhmän pj Daniel Sazonov ja kaksio Kampissa
Imagen uudella Poliittinen koti -palstalla kurkistetaan kaupunginvaltuutettujen koteihin. Esittelyssä Daniel Sazonovin 38 neliötä, 2H + KK.
Julkaistu: 18.2.2021

”Onhan tämä asunto aika pelkistetty. Jotkut on sanoneet, että tyypillinen poikamieskämppä. Oikeasti meitä asuu täällä puolitoista ihmistä, koska tyttöystäväni koti on Tammisaaressa ja hän viettää myös täällä paljon aikaa.

Lapsuuteni asuin porukoiden kanssa Malminkartanossa. Jotkut sanovat sitä lännen Itä-Helsingiksi. Se oli kiva paikka kasvaa, mutta onhan se yksi näitä alueita, joissa pitää erityisesti panostaa segregaation ehkäisyyn. Se vaatii huomiota.

Maltsun jälkeen muutin Munkkisaareen, sellaseen opiskelijayksiöön. Mun kaverit kutsui sitä ruotsinlaivasimulaattoriksi. Se oli pieni, mutta siellä oli sellainen iso parvi. Sinne mahtui tyyppejä nukkumaan, jos ja kun jatkot venyivät. Kyllä täällä mun luona edelleen pidetään jatkoja. Niin vain käy, kun asuu ihan keskustassa.

Kun kuuntelee asumisen asiantuntijoita, laadukkaan asumisen mittari tuntuu edelleen Suomessa olevan pelkkä asumisväljyys. Että mitä enemmän neliöitä, sen parempi. Mä en kyllä ainakaan itseäni tunnista siitä ollenkaan. Sijainti on tärkeä. Minusta meidän pitäisi säädellä paljon vähemmän sitä, minkä kokoisia asuntoja rakennetaan, ja toisaalta varmistaa, että pieniäkin koteja riittää.”

PINOJEN KESKELLÄ

”Mä olen pinoihminen. Joka paikassa on aina paperi-, lehti- ja kirjapinoja. Ja monen vuoden Moleskine-muistikirjat, ne on mulle tärkeitä. Mulla menee yksi Moleskine parissa kuukaudessa täyteen. Nyt elän kahden muistikirjan taktiikalla, toisessa on työasiat ja toisessa muut.”

VALOA KANSIEN VÄLISTÄ

”Tämä lamppu näyttää kirjalta, kun se on kiinni. Kun sen avaa, valo menee päälle. En tiedä, mikä tän merkki tai nimi on. Me oltiin kaveriporukalla New Yorkissa, ja ostin tämän sieltä. Pidän kirjalamppua yleensä ikkunalaudalla, sillä siitä tulee yllättävän paljon valoa.”

Kommentoi »