Image

Poliittinen koti: Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Fatim Diarran kolmio Munkkiniemessä

Poliittinen koti: Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Fatim Diarran kolmio Munkkiniemessä
Vihreän puheenjohtajan Fatim Diarran kodin (3 h + k, 62 m²) ovet ovat aina auki ystäville.
Julkaistu: 23.9.2021

"Ensimmäinen kotini oli kaupungin vuokra-asunto Jakomäessä. Lapsuuteni Jakomäki oli superkiva yhteisö, joka piti huolta toisistaan. Minulla on vain hyviä muistoja jopa alakerran naapureista, joiden myöhemmin opin myyneen huumeita ikkunastaan.

Muutimme Munkkiniemeen, kun olin 7-vuotias. Kaikki kaverini ovat täältä, olen käynyt ranskalaisen koulun Munkkivuoressa. Kun palasin Jyväskylästä opiskelemasta Stadiin, asuin Kalliossa ja Töölössä. Veri veti kuitenkin kotiin länteen.

Viimeksi asuimme mieheni Jarin kanssa vuokralla Munkkivuoressa. Tämän asunnon ostimme vajaa kaksi vuotta sitten. Isoäitini asuu nyt korttelin päässä, äitini kahden korttelin päässä. En ollut ajatellut itseäni omistusasujana vaan ihmisenä, joka päätyy pelkän matkalaukun kanssa jonnekin. Henkinen matka kaupungin vuokrakämpistä omistusasuntoon Munkkiniemessä on todella pitkä.

Tämä asunto oli ostettaessa pommikunnossa. Remppasimme sen lattiasta kattoon, muutimme huonejärjestystä ja keittiön paikkaa. Olin työmatkalla New Yorkissa, kun keittiöön piti päättää värit. Sanoin että haluan smaragdinvihreät kaakelit, kultaisen hanan ja pinkit seinät. Lopputulos oli upea.

Äitini kodissa ovet olivat aina auki. Olen sanonut kavereilleni, että tänne saa aina tulla. Välillä yksinasuvat kaverit yöpyvät vierashuoneessa monta yötä putkeen."

Poliittinen koti -palstalla kurkistetaan kaupunginvaltuutettujen koteihin.

ISOÄIDIN RAANU

Isoäitini Reetta on tehnyt tämän raanun nuorena tyttönä Pellossa. Olemme hyvin läheiset, ja minulle tämä on aina ollut valtavan rakas. Suvun historia on kulkenut raanun muodossa mukanani asunnosta toiseen. Tässä kodissa se pääsi ensi kertaa seinälle.

OSAMAKSUTAIDETTA

Arvostan kotimaista taidetta. Heti kun aloimme saada mieheni kanssa ”aikuisten palkkaa”, aloimme ostaa nuorten suomalaisten taiteilijoiden teoksia osamaksulla Galleria Halmetojasta. Erik Creutzigerin Black Horse -teoksessa on parasta se, että tästä löytää joka päivä uusia asioita.

Kommentoi »