Poliittinen koti: 4h + k + s, 149,5 m² – Nuottalahti, Espoo: Liike Nytin Nora Stenvall osti kodin, jonka sijainti ratkaisi
Henkilöt
Poliittinen koti: 4h + k + s, 149,5 m² – Nuottalahti, Espoo: Liike Nytin Nora Stenvall osti kodin, jonka sijainti ratkaisi
Nora Stenvall etsi muuttovalmista asuntoa mutta päätyi remontoimaan kotinsa lattiasta kattoon. Imagen Poliittinen koti -palstalla kurkistetaan kaupunginvaltuutettujen koteihin.
Julkaistu 3.6.2022
Image

"Ensimmäiset lapsuusvuoteni asuin Vaasassa, mutta suurimman osan elämästäni olen asunut eri puolilla Espoota. Hetken olen asunut myös Helsingin keskustassa ja Lauttasaaressa. Espoossa pidän erityisesti luonnosta ja liikuntamahdollisuuksista. Luonto on aina ollut minulle tosi tärkeä, olen aina viihtynyt mökeillä ja hevostalleilla. Tykkään myös hiihtää, Oittaalla sitä pystyi tekemään viime vuonna vielä vappuna.

Muutimme tähän kotiin kymmenisen vuotta sitten puolet pienemmästä asunnosta Westendistä. Alun perin olimme menossa katsomaan muuttovalmista asuntoa viereisestä taloyhtiöstä, mutta se meni heti. Itse epäröin, onko meillä mahdollisuuksia ryhtyä tekemään isoa remonttia kaiken muun keskellä, mutta jotenkin tämä asunto vain tuli meille. Sijainti ja luonnonläheisyys varmaan ratkaisivat sen. Tässä remontoitiinkin sitten kaikki muu paitsi saunan lauteet. Parkettikin on alkuperäinen mutta moneen kertaan hiottu.

Kaipasimme asunnolta lisää tilaa ja avaruutta, jota saatiin purkamalla seinä keittiön ja olohuoneen välistä. Tykkään siitä, että on ihmisiä ympärillä. Nyt tässä voi laittaa ruokaa ja ihmiset ovat lähellä olohuoneessa. Teen paljon töitä etänä, usein keittiön pöydän ääressä. Tästä pääsee nopeasti ulos raittiiseen ilmaan, riittää että avaa oven terassille.

Myös Espoon rantaraitti on lähellä, vain 150 metrin päässä. Pidän välillä etäpalavereja siellä kuulokkeet päässä kävellen."

TAULUT

”Meillä on olohuoneen seinillä kaksi Tapani Piirron taulua. Monien sattumien summana tästä huoneesta on tullut todella vaalea. Tämä taulu tuo hyvää kontrastia muuten vaaleaksi muodostuneeseen sisustukseen.”

PITKÄ RUOKAPÖYTÄ

”Perhe ja ystävät ovat minulle tosi tärkeitä. Halusin avaran kodin, johon voi kutsua ison joukon vaikka joulunviettoon. Sitä varten tarvittiin myös iso ruokapöytä. Sitä ei ollut ihan helppo löytää, mutta tämä Kirsi Valannin suunnittelema pöytä täytti toiveet.”

1 kommentti