Tuulilasi

Poliisin tilastot: Liikennevalvonta tehostunut resurssipulasta huolimatta

Poliisin tilastot: Liikennevalvonta tehostunut resurssipulasta huolimatta
Resurssipulasta huolimatta poliisi on tammi-kesäkuun aikana pystynyt tehostamaan liikennevalvontaa täsmäkohdistuksilla.

Poliisihallituksen poliisijohtajan Tomi Vuoren mukaan liikenteessä valvontaa on pystytty kohdistamaan onnistuneesti. Hieman edellisvuotta pienemmästä työpanoksesta huolimatta on rattijuopumuksia ja liikennerikoksia paljastettu aikaisempaa enemmän. Samalla liikennerikkomusten väheneminen ja kasvanut huomautusmäärä kertovat erityisesti suurempien ylinopeuksien vähenemisestä.

”Poliisilla on kuitenkin haasteena pystyä vastaamaan hälytystehtävien määrän kasvuun sekä uusiin kasvaviin trendeihin huumaantuneena ajamiseen sekä lisääntyneisiin huumausainerikollisuuteen ja seksuaaliseen häirintään”, Vuori sanoo.

Tammi-kesäkuussa paljastuneiden rattijuopumusten määrä on kasvanut edellisvuoteen verrattuna. Kasvua on erityisesti alle 24-vuotiaiden osalta.

Koska valvontaan käytetty työaika ja puhallutusten lukumäärä ovat edellisvuodesta hieman laskeneet, poliisin valvonnan sekä ajallinen ja paikallinen kohdistaminen ovat tuottaneet tulosta.

Rattijuopumuksissa huumausaineen vaikutuksen alaisena ajaminen on lisääntynyt. Tätä havaintoa tukee huumausainerikosilmoitusten määrän kasvu.

Automaattivalvonnan suoritteiden määrän kasvua selittää niin ikään valvonnan aikaisempaa onnistuneempi kohdentaminen, sillä myös automaattivalvontaan on käytetty hieman edellisvuotta vähemmän työaikaa. Kiinteän valvonnan piiriin on tullut muutamia uusia alueita. Yhä suurempi osa automaattivalvonnan suoritteista on huomautuksia, mikä selittää liikennerikkomusten määrän laskua.

Julkaistu: 24.7.2018
Kommentoi »