Tuulilasi

Poliisin tehovalvonta iskee liikenteessä – "huolestuttavaa"

1

Poliisi valvoo alkaneella viikolla erityisesti tienkäyttäjien tarkkaamattomuutta liikenteessä.
Kuvat Anssi Kienanen

Tarkkaamattomuudella tarkoitetaan huomion kiinnittymistä johonkin muuhun kuin liikenteeseen. Tällaista voi poliisin mukaan olla esimerkiksi ajon aikainen matkapuhelimen käyttö, syöminen, juominen tai vaikkapa vilkas keskustelu matkustajien kanssa.

Valvonnassa kiinnitetäänkin huomiota "kännykkärikkeiden" lisäksi tarkkaamattomuuden mukanaan tuomiin muihin liikennesääntöjen laiminlyönteihin. Esimerkiksi virheelliset kaistanvaihdot, suuntamerkin käytön ja liikenneohjauslaitteiden määräysten laiminlyöminen sekä tilanteeseen sopimaton ajonopeus ja riittämättömät turvavälit ovat tarkastelussa.

Poliisi muistuttaa, että tieliikennelain mukaan ajoneuvon kuljettaja ei saa käyttää viestintälaitteita ajon aikana siten, että laitteen käyttö voi haitata ajoneuvon hallintalaitteiden käyttöä tai muuten häiritä kuljettajan keskittymistä liikenteeseen.

Moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettaja ei saa käyttää matkapuhelinta ajon aikana siten, että pitää sitä kädessään. Näiden säännösten lisäksi tienkäyttäjiä liikenteessä koskee yleinen huolellisuus- ja varovaisuusvelvoite.

"Liikenneturvallisuuden näkökulmasta on huolestuttavaa, että erityisesti matkapuhelimen käyttö ajon aikana on yleistynyt", sanoo poliisitarkastaja Pasi Kemppainen Poliisihallituksesta tiedotteessa

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.  

Julkaistu: 19.1.2015