Tuulilasi

Poliisille 11 000 heijastimen lahjoitus


Liikenneturvan selvitysten mukaan taajama-alueiden hämärän ja pimeän ajan jalankulkijoista joka toinen käyttää heijastinta. Joka toinen jalankulkija siis ottaa ison riskin ja liikkuu ilman heijastinta.
Kuvat Petri Mulari, A-lehtien kuva-arkisto

Jalankulkijaturvallisuuden edistämiseksi Liikennevakuutuskeskus on lahjoittanut Liikkuvalle poliisille 11 000 heijastinta. Niitä Liikkuvan poliisin eri puolilla maata toimivat yksiköt jakavat heijastimen tarpeessa oleville jalankulkijoille valvonnan yhteydessä sekä paikallisissa tapahtumissa.

Viime vuonna tieliikenneonnettomuuksissa menehtyi 28 jalankulkijaa ja 20 polkupyöräilijää.

”Tämän vuoden hyvästä onnettomuuskehityksestä huolimatta kevyen liikenteen kuolemaan johtaneet onnettomuudet eivät ole vähentyneet viime vuodesta", sanoo liikenneturvallisuusjohtaja Kalle Parkkari Liikennevakuutuskeskuksesta.

"Erityisen huono tilanne oli lokakuussa, jolloin sattui yhtä paljon kevyen liikenteen ja moottoriajoneuvojen kuolinonnettomuuksia, seitsemän molempia.”

Aikaisempien vuosien kokemusten pohjalta Parkkari arvioi, että loppuvuoden pimeät ajat ja joulun alusajan kiireinen liikenne vaativat erityistä valppautta sekä autoilijoilta että jalankulkijoilta.

”Nyt jos koskaan heijastavat asut ja heijastimet käyttöön”, Parkkari kehottaa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 11.11.2013