Tuulilasi

Poliisi valvoi tehostetusti raskasta liikennettä – synkkiä lukemia


Poliisin keskiviikkona 16.5. kello 6 alkaneen ja 17.5. kello 6 päättyneen 24 tunnin raskaan liikenteen tehovalvontajakson aikana todettiin ajo- ja lepoaikarikkomuksia 136 kappaletta sekä ajopiirturirikkomuksia 28. Lisäksi piirtureiden manipulointitapauksia paljastui 5.
Kuvat All Over Press

Epäkuntoisuuksien takia matka jouduttiin keskeyttämään kokonaan kuudessa tapauksessa ja seuraamuksia näistä rikkeistä kirjattiin 66 kappaletta. Linja-autoja tarkastettiin 61, joista 10 sai jonkin seuraamuksen.

Lisäksi rangaistuksia jaettiin muun muassa kuorman varmistamiseen (25), kuljettajan ja ajoneuvon asiapaperirikkomuksiin liittyen (18). Etsintäkuulutettuja tavattiin kuusi.

”Vuoden 2017 vastaavana aikana järjestettyyn tehovalvontaan verrattuna muutoksia huonompaan suuntaan on tapahtunut erityisesti ajoneuvojen kunnossa, viime vuonna 44 seuraamusta ja nyt 66”, poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta kertoo.

Ajo- ja lepoaikarikkomukset pysyivät lähes samalla tasolla, mutta edelleen tilanne näyttää tältäkin osin huolestuttavalta.

Valvontaa kohdennettiin tavaraliikenteen osalta erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen ja ajoneuvojen kuntoon, sekä linja-autojen osalta liikennelupiin, ammattipätevyyksiin ja turvalaitteiden käyttöön.

Valvontajakson aikana tarkastettiin yhteensä 1035 raskasta ajoneuvoa, joista 800 kotimaista sekä 174 ulkomaista, ja 61 linja-autoa. Kuljettajille määrättiin kaikkiaan 286 seuraamusta ja annettiin lisäksi 131 huomautusta.

Julkaistu: 20.5.2018