Tuulilasi

Poliisi puhkoo renkaat ennalta estääkseen autovarkaudet AfganistanissaPoliisi puhkoo renkaat ennalta estääkseen autovarkaudet Afganistanissa

Hätä keinot keksii.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Anssi Kienanen

Näin ainakin Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa, jossa poliisi on turvautunut varsin erikoisiin keinoihin autovarkauksien estämiseksi.

Yleisradioyhtiö NPR:n mukaan niiden autojen renkaat puhkotaan, jotka ovat pimeän jälkeen parkissa tienvarressa tietyssä kaupunginosassa. Äärimmäiseen keinoon on ryhdytty kyseisestä alueesta vastaavan poliisimestarin mukaan koska poliisien resurssit ovat vähäiset ja varkaudet on jotenkin pyrittävä estämään.

Liekö tekniikka tehonnut, sillä kyseisellä alueella on tapahtunut vain kaksi autovarkautta viimeisen kuuden kuukauden aikana.

Ihme kyllä, renkaiden puhkominen saa paikallisilta kannatusta. Yksi syy tähän lienee se, että heillä on yleensä käytössään yksityinen parkkipaikka. Ne joilla omaa paikkaa ei ole, vierailevat rengaskaupoissa ahkerasti. Esimerkiksi 19-vuotias opiskelija kertoo NPR:lle valittaneensa poliisin toimista. Häneltä on uponnut uusiin renkaisin vajaat 400 euroa. Poliisi ei korvaa rikottuja renkaita.

Koko Kabulista vastaava poliisimestari on ilmoittanut alaistensa rikkovan lainsäädäntöä ja kieltävänsä renkaiden puhkomisen.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 22.1.2014