Tuulilasi

Poliisi myönsi: ”Peltipoliisit ovat vain rahantekokoneita"

Poliisi myönsi: ”Peltipoliisit ovat vain rahantekokoneita"
Liikenteen nopeusvalvontakamerat puhuttavat paljon. Moni autoilija ajaa muuten ylinopeutta, mutta hiljentää kameran kohdalla kiihdyttääkseen jälleen yli sallitun rajoituksen.
Julkaistu: 22.1.2018
Suomessa oltiin jokunen vuosi sitten rakentamassa ns. keskinopeuskameroita, joiden avulla pystyttäisiin laskemaan myös autoilijoiden keskinopeus, ei vain nopeutta valvontakameran kohdalla. Teknologia ei kuitenkaan ollut vielä valmis.
Australiassa Queenslandin Poliisiliiton QPU:n johtaja myöntää, että peltipoliisit eivät auta liikenneturvallisuutta.
”Ne eivät pelasta ihmishenkiä tai paranna liikenneturvallisuutta. Ne on tehty ainoastaan keräämään rahaa valtiolle, me kaikki tiedämme sen oikein hyvin”, paukauttaa QPU:n johtaja Ian Levers CarAdvicelle.
 ”Aika monessa muussa organisaatiossa kokeillaan uusia ratkaisuja, jos joku ratkaisu ei toimi. me kaikki tiedämme, että nämä kamerat eivät toimi tarkoituksessaan, mutta silti mitään uutta ei edes yritetä rakentaa. Siinä ei ole mitään järkeä”, Levers ärisee.
”Autoilijoistakin on tullut hyvin kyynisiä näitä kameroita kohtaan. Heillä on mielestäni hyvä syy olla kiukkuisia hallitukselle, sillä koko systeemi on vain rahantekokone.”
Esimerkiksi Queenslandissa uskotaan automaattisen nopeusvalvonnan tuovan osavaltion kassaan 50 % enemmän rahaa vuoteen 2021 mennessä kuin nyt, mikä tarkoittaa 190 miljoonaa dollaria.
”Osavaltion hallitus käyttää autoilijoita rahanlypsylehminä. He ovat jopa budjetoineet ylimääräiset 46 % kertyvää rahaa nopeusvalvonnasta seuraavan kolmen vuoden aikana”, sanoo puolestaan LNP-liberaalipuolueen varapuheenjohtaja Tim Mander.
Puolue on jopa luvannut poistaa osavaltiosta peltipoliisit kokonaan, jos se voittaa seuraavat vaalit.  
Kommentoi »