Tuulilasi

Poliisi luopuu muistitikuista – "työaika voidaan jatkossa käyttää johonkin muuhun"


Automaattivalvontakameroiden ottamien kuvien tiedonsiirto on jatkossa langatonta.
Kuvat Anssi Kienanen

Peltipoliiseista kuvat on täytynyt aiemmin käydä siirtämässä manuaalisesti muistitikulle, mutta jatkossa kuvat siirtyvät langattomasti suoraan Liikenneturvallisuuskeskukseen.

Viimeiset kuvat siirretään manuaalisesti muistitikulle joulukuussa.

"Langaton tiedonsiirto nopeuttaa prosessia huomattavasti, kun partioiden ei tarvitse hakea kuvia peltipoliiseista ja siirtää niitä muistitikulle. Tämäkin työaika voidaan jatkossa käyttää johonkin muuhun", kertoo tiedotteessa komisario Dennis Pasterstein poliisin Liikenneturvallisuuskeskuksesta.

Kaikki automaattivalvontakameroiden ottamat kuvat käsitellään nykyään keskitetysti Liikenneturvallisuuskeskuksessa Helsingin Malmilla. Viime kuussa Liikenneturvallisuuskeskuksesta lähetettiin 37 500 liikenneturvallisuuskirjettä.

Pimeällä rauhassa

Peltipoliisit seulovat liikenteestä jo 3 km/h ylinopeutta ajavat, joille lähetetään kirjallinen huomautus.

Mikäli nopeus on yli 8 km/h, auton omistajalle lähtee rikesakko.

Suuremmissa nopeusylityksissä määrätään päiväsakkoja tai jopa ajokieltoa.

"Ylinopeudet ovat merkittävin syy tieliikenneonnettomuuksiin. Näin syysaikaan täytyy vielä olla erityisen varovainen hirvien, peurojen ja pohjoisessa myös porojen kanssa", Pasterstein muistuttaa.

Päivitys 18.11. klo 22:01: Otsikko korjattu

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin. 

Julkaistu: 18.11.2014