Tuulilasi

Polestarista Volvon sähköautobrändi


Volvo osti kilpa-autoiluun fokusoidun Polestar-brändin vuonna 2015. Kävi ilmi, että Polestarista oli alun perinkin tarkoitus tehdä Volvon sähköautobräni, joka haastaisi Teslan ja BMW:n i-brändin.
Kuvat Volvo Press

”Olimme päättäneet asiasta jo ennen kuin ostimme Polestarin 2015. Olemme tehneet salaa valmisteluja ja asiat ovat edenneet mukavasti. Tulemme esittelemän uudet autot jo syksyn aikana. Tulemme tekemään tästä erittäin suorituskykyisen sähköautobrändin”, kertoo Volvon toimitusjohtaja Håkan Samuelsson Automotive Newsille.

”Polestar tulee olemaan johtotähtemme sähköistyvässä automaailmassa. Se tarjoaa huippuluokan tietojärjestelmät ja erittäin innovatiivisen ja korkeatasoisen suunnittelun.”

Samuelssonilta kysyttiin, onko Polestar myös se brändi, joka johtaa Volvon autonomisen ajamisen maailmaan.

”Autonomiassa on kyse ennen kaikkea turvallisuudesta. Nimen oman turvallisuus on aina ollut Volvon erikoisalaa. Volvo on vahvasti mukana autonomisen ajamisen kehityksessä, mutta emme ole vielä päättäneet tulevatko ne autot olemaan juuri Polestar-brändin alla.”

Polestar ajaa tällä hetkellä kilpaa WTCC:n eli Touring carien MM-sarjassa, mutta onko Volvo menossa myös sähköformuloihin?

”En voi kommentoida tarkasti sitä puolta, mutta on selvää, että kovin kauan Volvo ei kilpaile enää polttomoottoriluokissa. Meillä on tietyt sopimukset olemassa, mutta tulevaisuudessa meidän on oltava mukana sarjoissa, jotka tukevat Polestarin brändiä, joka tulee muuttumaan sähköiseksi.”

Volvo on vallannut vahvasti Kiinan markkinoita sen jälkeen, kun kiinalainen Geely osti sen. Kasvu jatkuu.

”Meidän kasvumme jatkuu koko ajan, erityisesti Kiinan markkinoilla. Siellä premium-autojen markkinat ovat isot ja mielestäni olemme pystyneet lyömään kilpailijamme.  Euroopassa kehityksemme on ollut myös positiivista, olemme kasvaneet enemmän kuin markkinat keskimäärin. Näillä näkymin tulemme tekemään tänä vuonna myyntiennätyksemme”, Samuelsson sanoo.

Julkaistu: 10.9.2017