Tuulilasi

Polestar restauroimassa juhlamallia 1960-luvun ikonisesta Volvosta – täyssähköisenä tietenkin

Polestar restauroimassa juhlamallia 1960-luvun ikonisesta Volvosta – täyssähköisenä tietenkin
Sähköautovalmistaja Polestar jatkaa itsenäisyydestään huolimatta vahvaa yhteistyötä Volvon kanssa. Se on jopa rakentamassa yhtä restauroitua juhlaversiota kunnioittaakseen Volvon P1800-mallin 60-vuotispäivää.
Julkaistu: 30.7.2020

Polestar on jo ansainnut omia kannuksiaan sähköautovalmistajien seassa. Pitkään jatkunut yhteistyö Volvon kanssa jatkuu silti edelleen lämpimissä väleissä.

CarBuzzin mukaan eräs Volvo-fani lähetti heille valokuvia huomaamastaan kovasti naamioidusta Polestarista, joka muistuttaa erehdyttävästi P1800-mallia pienin modernein viilauksin. Näitä kuvia emme voi tekijänoikeuksien vuoksi julkaista.

Alkuperäiseen Volvo P1800:aan verrattuna lokasuojat, vanteet ja renkaat ovat isommat. Auton keula on myös matalampi. Olennaisin muutos on kuitenkin se, ettei autossa ole pakoputkia. Polestar on siis tekemässä siitä täyssähköistä.

Ensi vuonna P1800 täyttää 60 vuotta, joten Polestar lienee tekemässä juhlamallia tästä ikonisesta coupesta. Kyseinen modifioitu malli on sivuston lähteiden mukaan 1964 rekisteröity punainen Volvo P18335 VD, jonka omistaa Volvon Cyan Racingin entinen moottorikehitysjohtaja Mattias Evensson.

Auton on aiemmin omistanut Polestarin omistajaksi 2004 tullut Christian Dahl, joka on nykyisin Cyan Racingin pääjohtaja.

P1800-mallia ei ole valmistettu enää vuoden 1970 jälkeen. Klassikko autosta tuli pitkälti siksi, että Roger Mooren näyttelemä Simon Templar ajoi valkoista P1800:aa 1960-luvun alun Pyhimys-televisiosarjassa.

Joutunemme odottamaan ensi vuoteen, että näemme, millaisena Polestar sen on henkiin herättänyt.

6 kommenttia