Tuulilasi

Polestar 2:sta tulee "kansanauto"


Teslan Model 3:n kilpailijaksi nähtävän Volvon sähköautobrändin Polestarin toinen malli Polestar 2 pitäisi olla valmiina ensi vuoden aikana. Tehoja siihen tulee noin 400 hevosvoimaa ja yhdellä latauksella voi ajaa noin 565 kilometriä.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat Volvo

”Auton hinnat alkavat Iso-Britanniassa 30 000 – 50 000 punnasta, tästä tulee mallistomme selkeästi edullisempi versio, jolla tavoittelemme nimenomaan myyntivolyymia”, kertoo Polestarin operatiivinen johtaja Jonathan Goodman Autocarille.

Autosta uskotaan tulevan ulkoisesti hyvin samanlainen kuin Volvon 40.2-konseptiautosta (kuvassa), jonka se esitteli viime vuonna.

Polestar esittelee parhaillaan Goodwoodin vauhtifestivaaleilla ensimmäisen mallinsa Polestar 1:n suorituskykyä. Autossa on 592 hevosvoimaa ja sen hinta Iso-Britanniassa on vertailun vuoksi peräti 135 000 puntaa. Markkinoille se on tulossa ensi vuoden alussa. Yhtiön kolmas auto on sivuston tietojen mukaan Polestar 3 SUV.

”Lähitulevaisuudessa sähköautojen yleistyminen on selviö. Vuoteen 2025 mennessä odotamme markkinoiden lähes kymmenkertaistuvan. Siksi autojen suunnittelu ei voi olla mielestämme futuristista ja erikoista kuten jotkin valmistajat ovat selkeästi ajatelleet. Sähköautoista tulee ennen pitkää valtavirtaa, joten suunnittelun selkeyden on oltava sen mukaista”, Goodman sanoo.

”Emme voi myöskään suunnittelun näkökulmasta ryhtyä liiaksi pohtimaan, millaisia ovat tulevat asiakkaamme, se olisi hyvin vaarallista. Sähköautoista tulee yhtä houkuttelevia niin nuorisolle kuin eläkeläisillekin. uskomme asiakkaidemme tulevan hyvin eri ikä- ja yhteiskuntaluokista. Jonkun tietynlaisen prototyyppiasiakkaan varaan ei pidä missään nimessä tehdä ratkaisuja.”

Julkaistu: 16.7.2018