Tuulilasi

Poikkeuksellisen vaikeat sääolot aiheuttivat vakavia liikenneongelmia


Lämpötila on noussut Suomessa monin paikoin nopeasti jopa yli 20 astetta. Liukkaus on ollut erityisen haastavaa raskaalle liikenteelle, joka käytännössä pysähtyi valtatielle 4. Etenkin Oulun ja Pohjanmaan alueilla tilanne on erityisen vaikea.
Kuvat All Over Press

Ruuhka alkoi purkautumaan Simon kohdalla kahden jälkeen iltapäivällä, myös tiellä 20 liikenne palautumassa normaaliksi.

Iltapäivän liikenteeseen suositellaan kuitenkin varaamaan riittävästi aikaa ja huolehtimaan turvaväleistä, matkanteko on edelleen hidasta.

Suomeen levinnyt lounainen ilmavirtaus on tuonut mukanaan vesi- ja räntäsateita koko maahan. Lumisateiden nopea vaihtuminen vesisateiksi on muuttanut tienpinnat erittäin liukkaiksi. Veden sataessa kylmään maahan tienpinta jäätyy suolauksesta huolimatta.

Kunnossapitourakoitsijoiden ennakointi ei estänyt vaikean liikennetilanteen syntymistä säätilan odotettua nopeamman muuttumisen vuoksi.  Teitä suolataan, hiekoitetaan ja polanteita ajetaan pois koko kaluston voimin, että liukkaus saadaan kuriin. Pakkasen odotetaan helpottavan tilannetta Pohjois-Pohjanmaalla.

Myös Etelä-Pohjanmaalla liukkaus on aiheuttanut ongelmia liikenteelle.

Liikenneviraston Tienkäyttäjän linja on ruuhkautunut, mutta kaikki kalusto on liikenteessä ja liukkaudenpoistoa tehdään.

Tilannetietoa häiriöistä: liikennetilanne.liikennevirasto.fi

Tilannetietoa kunnossapidosta: liikennetilanne.liikennevirasto.fi -> talvikunnossapito Huom. Zoomaa riittävästi nähdäksesi tilanteen.

Julkaistu: 25.1.2018