Tuulilasi

Pohjois-Amerikan Ford Fusion sai uutta meikkiä – tältä näyttää siis myös uudistuva Mondeo


Ford on julkaissut Detroitin autonäyttelyssä uudistetun Fusionin, joka on globaali sisarmalli Euroopassa myytävälle Mondeolle.
Teksti Max Lange
Kuvat Ford

Monia saattaa yllättää, että Fordin keskiluokan malli päivitetään näin nopeasti julkistuksen jälkeen. Fusion on kuitenkin ollut markkinoilla Pohjois-Amerikassa jo vuodesta 2012 alkaen. Eurooppaan Mondeo saapuikin vasta vuonna 2014.

Keulassa erot eivät ole merkittäviä, mutta muotoilussa on aiempaa enemmän särmää. Puskurit ovat uudet, samoin ajovalot, jotka ovat muuttuneet faceliftin myötä led-mallisiksi. Takana on myös uutta kuviointia valoissa että puskurissa.

Fusionin moottorivalikoima erottuu huomattavasti eurooppalaisesta Mondeosta. Uudistuneeseen Fusioniin on kuitenkin tarjolla päivittynyt pistokehybridiversio Energi, jonka voisi kuvitella nähtävän jatkossa myös Euroopassa.

Fusion Energissä yhdistyvät pieni sähkömoottori sekä kaksilitrainen bensiinimoottori. Auton akun kapasiteetti on 7,6 kWh ja sen turvin pelkällä sähköllä päästään reilut 30 kilometriä. Auton akkujen luvataan latautuvan täyteen 2,5 tunnissa.

Fusionin mallipäivityksen yhteydessä päivittyy myös auton multimedia- ja infojärjestelmä. Vanhemmasta ja hieman kankeasta SYNC 2 -järjestelmästä siirrytään uuden sukupolven SYNC 3-een. Sen luvataan tarjoavan aiempaa nopeampaa toimintaa, parempia äänikomentotoimintoja sekä helpommin ymmärrettävän graafisen käyttöliittymän.

Yhdysvaltojen markkinoilla uudistunut Fusion saapuu myymälöihin kesällä. Ford Monedon tulevasta faceliftistä ei tässä vaiheessa ole lisätietoja.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 11.1.2016