Mondo

Pitsiä ja organzaa

Pitsiä ja organzaa
ARKISTON KÄTKÖISTÄ. Kysyimme Play it Again -vintageliikettä pyörittävältä Arja Könöseltä, missä hän käy tekemässä vanhoja vaatelöytöjä maailmalla.
Julkaistu: 13.9.2013

Los Angeles

Paper Bag Princessissä (8818 Olympic Boulevard) lähtevät järki ja rahat. Liike sijaitsee Beverly Hillsissä, ja siellä käyvät ostoksilla Hollywoodin filmitähdet. Golyesterin (450 S La Brea avenue) suuressa liikkeessä on vanhan kangaskaupan tunnelma. Valikoimassa on erityisesti kankaita, saaleja ja pitsejä sekä kalliita vanhoja silkkikimonoja. Joka kuun toinen sunnuntai Pasadenan Rose Bowl -stadionilla pidetään valtava kirpputori, josta voi tehdä kohtuuhintaisia löytöjä. Jo pelkän antiikkiosaston löytämiseen menee kaksi tuntia. Re-Mix Shoes (7605 Beverly Boulevard) valmistaa uusia kenkiä vanhojen kaavojen ja mallien mukaan.

Pariisi

Didier Ludot’lla (24 Galerie Montpensier) käyn katsomassa Chanelin pukuja. Hermèsin Kelly-laukkuja löytyy joka koossa ja värissä. Saint-Ouenin kirpputorilla suosikkeihini kuuluu Chez Sarah (Marché Jules Vallès), josta löytyy pilvin pimein ihania 1920-luvun helmi­pukuja. Jos etsit vintagekoruja, käy Olwen Forestilla (olwenforest.com).

Tukholma

Old Touchista (43 Upplandsgatan) löytyy esimerkiksi 1800-luvun pukuja, joita Suomessa ei näe. Viimeksi löysin Lisa Larssonilta (48 Bondegatan) ihanan 1950-luvun organzapuvun. Omistaja on sympaattinen ja hinnat kohtuulliset. 

Kommentoi »