Pitsiä ja organzaa
Matkailu
Pitsiä ja organzaa
ARKISTON KÄTKÖISTÄ. Kysyimme Play it Again -vintageliikettä pyörittävältä Arja Könöseltä, missä hän käy tekemässä vanhoja vaatelöytöjä maailmalla.
Julkaistu 13.9.2013
Mondo

Los Angeles

Paper Bag Princessissä (8818 Olympic Boulevard) lähtevät järki ja rahat. Liike sijaitsee Beverly Hillsissä, ja siellä käyvät ostoksilla Hollywoodin filmitähdet. Golyesterin (450 S La Brea avenue) suuressa liikkeessä on vanhan kangaskaupan tunnelma. Valikoimassa on erityisesti kankaita, saaleja ja pitsejä sekä kalliita vanhoja silkkikimonoja. Joka kuun toinen sunnuntai Pasadenan Rose Bowl -stadionilla pidetään valtava kirpputori, josta voi tehdä kohtuuhintaisia löytöjä. Jo pelkän antiikkiosaston löytämiseen menee kaksi tuntia. Re-Mix Shoes (7605 Beverly Boulevard) valmistaa uusia kenkiä vanhojen kaavojen ja mallien mukaan.

Pariisi

Didier Ludot’lla (24 Galerie Montpensier) käyn katsomassa Chanelin pukuja. Hermèsin Kelly-laukkuja löytyy joka koossa ja värissä. Saint-Ouenin kirpputorilla suosikkeihini kuuluu Chez Sarah (Marché Jules Vallès), josta löytyy pilvin pimein ihania 1920-luvun helmi­pukuja. Jos etsit vintagekoruja, käy Olwen Forestilla (olwenforest.com).

Tukholma

Old Touchista (43 Upplandsgatan) löytyy esimerkiksi 1800-luvun pukuja, joita Suomessa ei näe. Viimeksi löysin Lisa Larssonilta (48 Bondegatan) ihanan 1950-luvun organzapuvun. Omistaja on sympaattinen ja hinnat kohtuulliset. 

Kommentoi »