Apu

Pirkko Mannolan ja Göran Stubbin aikuinen onni

1


Pirkko Mannolan ja Göran Stubbin aikuinen onni

Tässä iässä ei tarvitse olla koko ajan kylki kyljessä, sanovat Pirkko Mannola ja Göran Stubb.
Teksti Apu-toimitus

Näyttelijä Pirkko Mannola, 79, ja jääkiekkomies Göran Stubb, 82, tapasivat jo kauan aikaa sitten. Eteneminen tosin oli hidasta.

Miss Suomeksi vuonna 1958 valitu Mannola oli aloittamassa uraansa laulajana ja näyttelijänä, kun Stubb pyysi häntä vuonna 1959 treffeille.

– Röyhkeänä poikamiehenä esitin treffikutsun, mutta hitaana hämäläisenä Pirkko vastasi myöntävästi joulukuussa 2015. Olimme tavanneet toisiamme vuosien mittaan yhteisten tuttujen luona, sitten jääneet molemmat leskiksi. Mitään flirttiä meillä ei ollut, mutta kun tapasimme sattumalta kaupassa Tapiolassa, kuului yhtäkkiä se kuuluisa klik, Göran Stubb muistelee.

Göran Stubbin puoliso Christel Stubb kuoli vuonna 2008, Pirkko Mannolan puoliso Åke Lindman vuotta myöhemmin. Edesmenneitä puolisoita muistellaan, mutta heitä ei vertailla nykyisiin. Suru ei ole enää läsnä, on ilo siitä, että ollaan juuri nyt tässä, yhdessä ja myös erikseen.

– Ei tarvitse olla koko ajan kotona kylki kyljessä. Meillähän on sikäli erikoinen tilanne, että teemme molemmat yhä töitä. Tämä elämänrytmi sopii meille, ja mikä parasta, tämän ikäisenä ei tunne enää mustasukkaisuutta, vaan osaa antaa toiselle hänen tarvitsemansa vapauden, Pirkko Mannola sanoo.

Kihlat vaihdettiin karkauspäivänä 2016. Hääsuunnitelmista pariskunta vaikenee yhä visusti.

– Se on yksityisasia, Göran Stubb sanoo istuessaan sohvalla Pirkko kainalossaan.

Lue lisää Pirkko Mannolasta ja Göran Stubbista Avusta 5/2017.

Julkaistu: 2.2.2017