Pirkko Mannola ja Marjatta Leppänen: "Joulu on myös haikea juhla"
Puheenaiheet
Pirkko Mannola ja Marjatta Leppänen: "Joulu on myös haikea juhla"
Pirkko Mannola ja Marjatta Leppänen kuuluvat nyt Tommi Liimataisen manageroitaviin.
Julkaistu 22.12.2014
Apu

Keikkailetta taas ensi vuonna yhdessä Vieno Kekkosen kanssa. Kuinka siinä niin pääsi käymään? Marjatta Leppänen: - Tommi Liimatainen alkoi meidän agentiksi. Olemme keikkailleet aikaisemminkin yhdessä Ikivihreät-nimellä, mutta emme ole olleet pitkään aikaan keikoilla. Pirkko Mannola : – Meidät on keksitty uudelleen.  

Kuinka kauan olette tunteneet toisenne? P: – Kauan! M: – Tutustuimme tv-piireissä joskus 70-luvulla. Emme ehdi näkemään kovin usein. Joskus käymme yhdessä teatterissa.  

Miten vietätte joulua? P:– Menemme tyttäreni Heidin miehen vanhempien luo Veikkolaan. Erityistä hohtoa jouluun tuo pian 2-vuotias lapsenlapseni Ia. Olemme laulaneet hänen kanssa joululauluja ja avanneet joulukalenteria. M: – Yleensä olen käynyt aattona sairaaloissa laulamassa, mutta tänä vuonna menen siskoni pojan perheen luo Asikkalaan.   

Kuinka haikea juhla joulu teille on? M: – Tietysti tulee hiljennyttyä haudoilla. Käyn vanhempieni, sisarusteni ja Jaakon haudoilla etukäteen. P: – Äitini on haudattu Tapiolaan ja Åke taiteilijakukkulalle. Kyyneleiltä ei voi välttyä. Mutta jouluna muistaa myös lapsuudenjoulut, jolloin oli aina lunta  

Mitä kolme asiaa haluatte vielä tehdä elämässänne? M: – Minualla ei ole enää hurjia haaveita. Olen sukeltanut ja lentänyt kuumailmapallolla. P: – Toivoisin, että voisin pysyä terveenä mahdollisimman pitkään ja nauttia lapsenlapsesta ja työstä. Isoäitiys tuli minulla vähän myöhässä, joten olisi ihana nauttia siitä pitkään.

Marjatta Leppänen, 77 ja Pirkko Mannola, 76, nauttivat yhä laulamisesta ja esiintymisestä. Pirkko näyttelee maaliskuuhun asti Helsingin Kaupunginteatterissa. Kaksikko vierailee kesällä myös Suomen kesäteatterin vierailevina tähtiartisteina.

Kommentoi »