Apu

Pilvi Hämäläinen selätti uupumuksen: "Luulin, että en toivu ikinä"

Pilvi Hämäläinen selätti uupumuksen: "Luulin, että en toivu ikinä"
Putoukseen palaava näyttelijä Pilvi Hämäläinen ei enää haali liikaa töitä päällekkäin.
Julkaistu: 5.11.2019

Putous-ohjelmassa vuosina 2017 ja keväällä 2018 mukana ollut näyttelijä Pilvi Hämäläinen, 34, pukee jälleen tammikuussa sinisen paidan päälleen.

– Kun jäin pois Putouksesta, sitä tehtiin niin paljon putkeen, että en ehtinyt irtaantua ohjelmasta kokonaan. Totesin, että on pakko jäädä pois. Olin ihan varma, että 2018 oli viimeinen kauteni, yhteensä kolmella kaudella mukana ollut Pilvi kertoi Putous-ohjelman 12. kauden tiedotustilaisuudessa.

Näyttelijä oli etenkin vuonna 2017 väsynyt, kun ohjelmaa tehtiin sekä keväällä että syksyllä.

– Minulla oli kaikkia mahdollisia töitä päällekkäin, joten uuvuin. Tajusin, että jos en pidä taukoa, alan tehdä töitäni huonosti. En saanut nukuttua kunnolla ja kärsin muistiongelmista. Luulin, että en toivu tästä ikinä. Viimeisellä kaudella 2018 oloni oli normaalimpi, mutta en ollut täysin levännyt siinäkään vaiheessa.

Nyt Pilvi ei ole enää väsynyt, mutta hänen on silti vaikea muistaa kaikkea ajalta, jolloin oli uupunut.

– En ota enää töitä päällekkäin ja varmistan, että ehdin nukkua. Viime kesänä huomasin, että mieleen tulee jälleen ideoita. Kaikki sellainen katoaa, jos teen liikaa töitä.

Oleellista on ollut huomata levon tärkeys.

– Nukkuminen on maailman tärkein juttu. Nukkumiseni on ollut tosi kauan päin prinkkalaa. Viime keväällä aloin ottaa nukahtamiseen melatoniinia. Se auttaa, kun päässä pyörii illalla paljon ajatuksia.

Putoukseen Pilvi palaa hyvillä mielin.

– Näin tämän koko ajan unia Putouksesta, vaikka en ollutkaan enää mukana. Uskon, että alitajunta kertoo unissa mitä tehdä, joten se oli merkki. Sitä paitsi minulla on sketsihahmo, joka on pakko päästä tekemään, muuten asia jäisi ärsyttämään, Make-Vauvan ja Aina-Inkeri Ankeisen luoja vihjaa.

Villi kortti -paneelishow’n vakiojäsen Mikko Töyssy kertoi vahvuutensa olevan se, että hän saa aina muut näyttämään hyvältä.

Tanssii tähtien kanssa on mullistanut elämäni – niin ihmisenä kuin esiintyjänä. Kokemus on ollut niin väkevä, kiitteli Christoffer Strandberg.

– Toivon, että aikaisemmista rooleista on ollut jotain hyötyä Putouksen suhteen, muun muassa Kirka-musikaalin tähti Heikki Ranta jutteli.

Putouksen nuorin tulokas, Dragonslayer666 -sarjasta tuttu 25-vuotias Linnea Leino opiskelee parhaillaan Tampereella näyttelijäksi.

– Olen kauden henkinen eläkeläinen. Lempiradiokanavani on Yle Suomi ja sieltä erityisesti luontoilta, M/S Romantic -sarjasta tuttu Antti Tuomas Heikkinen paljasti.

Käsikirjoittaja ja ohjaaja Niina Lahtisen vanhempi tytär Annikki on nähty jo valkokankailla. – Hän on hirvittävän lahjakas, mutta se aiheuttaa ristiriitaisiakin tunteita, kun tietää alan huonotkin puolet. Uskon silti tekemiseen ja kannustan häntä kaikessa.

Malla Malmivaara on tehnyt viime vuosina enemmän draamarooleja teatterin sijaan.

– Näyttelijyyteni on mennyt sen verran kapealle alalle, että haluan säikäyttää itseäni.

Roope Salminen mietti viime kauden jälkeen juontajan pestistä luopumista. – Mutta kun kuulin uudistuksista ja näyttelijöistä, tuntui hyvältä palata hurrikaanin ytimeen.

– Meille on muuttanut espanjanvesikoira Tora, jonka nimi tulee Harry Potterista. Luen niitä eskari-ikäiselle tyttärelleni iltasaduiksi, kertoi tuottaja Essi Hellén.

Putous MTV3-kanavalla lauantaisin 18. tammikuuta klo 19.30 alkaen.

Kommentoi »