Pikkulapsiarkea elävä näyttelijä Pirjo Lonka: ”Palvomme nuorimmaistamme”
Puheenaiheet
Pikkulapsiarkea elävä näyttelijä Pirjo Lonka: ”Palvomme nuorimmaistamme”
Näyttelijä myöntää olevansa tällä hetkellä loman tarpeessa.
11.2.2016
 |
Apu

Suosikkinäyttelijä ja suurperheen äiti Pirjo Lonka nauttii saadessaan vielä kertaalleen elää pienen lapsen kanssa ja seurata sivusta tämän kasvua ja kehittymistä. Näyttelijällä on neljä lasta, joista nuorin täyttää pian kaksi vuotta ja vanhin on jo 19-vuotias. 

– On ollut ihanaa elää vielä kerran pikkulapsiarkea. Tinja on hurmaava tapaus, joka laulaa ja juttelee taukoamatta. On ollut myös ihana huomata, kuinka tärkeitä vanhemmat sisarukset ovat hänelle, Pirjo kertoi Kynsin hampain -sarjan lehdistötilaisuudessa.

Näyttelijän mukaan iltatähti onkin koko perheen silmäterä. Vanhemmat sisarukset kun antavat hekin paljon huomiota pienemmälleen. Silloin kun Pirjolla on vapaapäivä töistään, hän ei vie Tinjaa päiväkotiin, vaan viettää tämän kanssa aikaa kotosalla.

– Olen huomannut, että me kaikki lähestulkoon palvomme häntä. Nuorempana en ehtinyt aina antaa tarpeeksi huomiota lapsille, kun heitä oli useampi samaan aikaan. On ehkä vähän vaarallistakin, että Tinja on nyt se lapsi, jota palvotaan, Pirjo nauroi.

Loman tarpeessa

Kiireinen näyttelijä työstää tällä hetkellä Tatu ja Patu -elokuvaa ja valmistelee pian ensi-iltansa saavaa Kansallisteatterin näytelmää Paha äitipuoli. Pirjo nähdään niin ikään maaliskuussa alkavassa Kynsin hampain –draamasarjassa, jossa hän esittää raudankovaa politiikan ammattilaista, joka johtaa puoluettaan sosiaalisen elämänsä kustannuksella.

– Sarjaa oli todella kiva tehdä, vaikka politiikan maailma onkin minulle vähän vieras. Olemme tehneet ohjaaja Rike Jokelan kanssa vuosien varrella niin monia juttuja yhdessä, että hän antoi minulle hyvin vapaat kädet hahmoni toteuttamiseen. Työryhmä oli myös aivan huippu! Pirjo hehkutti

Näyttelijällä riittää ymmärrystä töilleen kotipuolestakin. Pirjo ja hänen ohjaaja-näyttelijämielensä Jani Volanen kuuluvat molemmat Q-teatterin näyttelijä-ensembleen. Pirjosta on vain luontevaa, että pariskunta työskentelee samalla alalla.

– Onhan se tietysti ihanaa, että ymmärrämme toistemme töitä ja meillä on yhteisiä projekteja. Mutta töissä suhteemme on tietysti vain työsuhde, eikä siinä ole mitään ihmeellistä. Q-teatterissa on muutenkin ihana työskennellä, sillä tunnemme kaikki toisemme jo niin hyvin, ettei meidän tarvitse aina käydä läpi tutustumisvaihetta, vaan pääsemme suoraan asiaan.

Täystyöllistetty näyttelijä toivoo myös ehtivänsä pitää pienen loman jossakin kohtaa.

– En ole ehtinyt lomailla pitkään aikaan, ja olenkin aivan loman tarpeessa. Olisi ihanaa lähteä vähäksi aikaa jonnekin ulkomaille. Toisaalta ei sovi valittaa, kun töitä riittää, sillä sehän on vain hyvä asia, Pirjo tuumi.

Kommentoi »