Tuulilasi

Pikkujouluviikonloppujen vinkit taksilla liikkumiseen


Taksi Helsinki selvitti pikkujoulusesongin korkeimmat kysyntäpiikit Helsingissä. Parhaiten kyydin saa sovelluksella tilaamalla tai taksitolpilta ydinkeskustan ulkopuolelta.

Pikkujoulusesonki lähestyy ja sen myötä myös taksien kysyntä kasvaa roimasti. Pikkujoulusesongin perjantait ja lauantait tuottavat luonnollisesti pahimmat tilauspiikit ja jonot taksitolpille – muina viikonpäivinä taksiliikenne sujuu normaalisti. Lisäksi itsenäisyyspäivän aattona ja itsenäisyyspäivänä on havaittavissa selvä nousu taksien kysynnässä. Taksi Helsingin selvitys pohjautuu yhtiön omaan dataan viime vuoden pikkujoulusesongilta 13.11. – 10.12.

Pikkujoulusesongin perjantaiden aikana taksien kysyntä alkaa nousta iltapäivällä jo kello 14. Kello 16.00 ja 18.30 välisenä aikana kysyntäpiikki on huipussaan. Pikkujoululauantaiden aikana kysyntä nousee puolestaan hieman perjantaita myöhemmin noin kello 16.30 ja illan pahin ruuhkapiikki taittuu kello 18 jälkeen. Perjantaisin ja lauantaisin yöllä taksijonot ovat suurimmillaan aikavälillä 24 – 4.00.

Pikkujoulujen aikaan taksikyytien menosuunta on alkuillasta luonnollisesti keskustaan päin, jolloin taksien saaminen on hitaampaa kaupungin laitamilta. Yöllä taksien menosuunta on vuorostaan keskustasta kaupungin laitamille, jolloin taksin saamiseen keskustasta kannattaa varata aikaa ja kärsivällisyyttä.

Pikkujoulukautena täydet ravintolat ja taksijonot toteutuvat varmasti. Helpoin ja turvallisin tapa varmistaa taksintulon aikataulu on tilata taksi Taksi Helsinki -sovelluksella, josta näkee taksin saapumisajan reaaliaikaisesti.

Itsenäisyyspäivän aatto on perinteisesti pikkujoulujen juhlapäivänä myös suosittu. Taksien kysyntää lisää samana päivänä Helsingissä käynnissä oleva kansainvälinen teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slush. Itsenäisyyspäivänä taksiliikenne on vilkkaimmillaan kello 15.00 – 19.00 välillä.

Vinkit pikkujouluajan siirtymisiin:

1. Jos otat, ota myös taksi tai kulje julkisilla.

2. Taksi Helsingin mobiilisovelluksella tilatessa näet, koska tilauspyyntösi on kuitattu, mikä auto sinua on tulossa hakemaan ja kuinka monta minuuttia auton saapumiseen kestää.

3. Ajoita taksilla liikkuminen kysyntähuippujen ulkopuolelle: siirry keskustaan jo iltapäivällä tai myöhemmin illalla klo 19 jälkeen. Keskustasta poispäin pääsee jouhevasti ennen puolta yötä.

4. Puolen yön jälkeen keskustan ruuhkautuneimmat taksitolpat löytyvät molemmin puolin Rautatieasemaa, Lasipalatsin edustalta sekä Mannerheimintien varrelta. Näillä alueilla tosin liikkuu myös eniten takseja eli jonot liikkuvat nopeammin kuin laitamilla.

5. Kiireisimpänä aikana taksin voi saada nopeammin keskustan alueella kävelemällä ydinkeskustan ulkopuolella olevalle taksitolpalle, esimerkiksi Hakaniemen tai Bulevardin taksitolpalle.

6. Pukeudu lämpimästi ja varaa mukaan iloinen juhlamieli.

Julkaistu: 8.11.2018