Tuulilasi

Pikku-Volvo saamassa rajun 320-hevosvoimaisen Polestar-version?


Volvo julkisti eilen tukun XC90:n teknisiä tietoja, joissa yksi suurimmista yllätyksistä oli 400-hevosvoimainen hybridivoimalinja. Volvo harkitsee uuden moottorin änkeämistä V40:n koppaan, joten suorituskyky voi olla melkoinen.
Kuvat Juha Juntto, TL-kuva-arkisto

Polestar V40 olisi kova haastaja luokassa, jota hallitsevat mm. Audi RS3 ja Mercedes A45 AMG, kertoo Auto Express. Volvo kutsuu uutta moottoriteknologiaansa "Twin Engine"-teknologiaksi.

Volvo XC90:n Twin Engine-moottori koostuu kaksoisahdetusta 2-litraisesta bensiinimoottorista, joka tuottaa 316 hevosvoimaa sekä 80-hevosvoimaisesta sähkömoottorista. Alaväännöstä vastaa mekaaninen ahdin, yläkierroksilla turboahdin. Hybridiä ei olla V40:een asentamassa, sillä sen akusto ei luultavasti mahtuisi autoon.

Polestar joutuisi myös muokkaamaan auton alustaa melko voimakkaasti, jotta se olisi suorituskyvyn tasalla. Uudistuksia olisivat Auto Expressin mukaan mm. isot Brembon-jarrut, jäykemmät jouset ja kallistuksenvakaajat sekä tienkin Öhlinsin säädettävät iskunvaimentimet.

V40 Polestar on oletettavasti nelivetoinen, kuten V60 Polestarkin. Esimerkiksi V40 Cross Countryssä on Haldex-tyyppinen nelivetoratkaisu.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 9.7.2014