Pihla Viitala urastaan: ”Näytteleminen ei ole minulle mikään ykkösvaihtoehto”
Puheenaiheet
Pihla Viitala urastaan: ”Näytteleminen ei ole minulle mikään ykkösvaihtoehto”
Musiikki on yksi tärkeimmistä asioista näyttelijän elämässä.
Julkaistu 26.11.2015
Apu

Näyttelijä Pihla Viitala astuu tammikuussa ensi-iltansa saavassa kotimaisessa Nuotin vierestä -elokuvassa takakireän ja temperamenttisen vaimon saappaisiin. ”Hirviövaimon” roolia oli Pihlasta sekä hurjaa että kiinnostavaa tehdä.

– Roolihahmoni on ihan kauhea ja tosi överi tyyppi! Toivottavasti meillä ei ole yhtään samaa piirrettä. Toisin kuin hän, olen itse maailman epäjärjestelmällisin ihminen, enkä suunnittele asioita kovin pitkälle etukäteen, Pihla nauroi elokuvan lehdistötilaisuudessa.

Ulkomaillakin menestystä niittänyt Pihla on asunut pari viimeistä vuotta Suomessa saksalaisen Alex-puolisonsa ja Astrid-tyttärensä kanssa. Pihlan mukaan perhe voisi myös vaihtaa maisemaa, jos jotakin tarpeeksi kiinnostavaa ilmaantuisi.

– Asuisin aina Berliinissä, jos voisin. Se on niin ihana kaupunki. Olen pohjimmiltani suurkaupunkien tyttö, enkä aina nauti Helsingistä asumisesta. Nyt olen asettuneet perheeni kanssa tänne, mutta olen aina tehnyt lähtöpäätökseni aika spontaanisti.

Pihlan toistaiseksi suurin rooli on ollut Hollywood-elokuvassa Hannu ja Kerttu: noitajahti. Näyttelijälle rooli on kuitenkin vain yksi muiden joukossa, eikä hän ymmärrä sen nostattamaa hypetystä.

– Mielestäni on vähän epäreilua, että harteilleni on soviteltu jotain Hollywood-näyttelijän viittaa, sillä ura rapakon takana ei ole ollut missään vaiheessa tavoitteeni. Unelmani ovat ihan muualla.

Sen tarkemmin Pihla ei halua suunnitelmistaan puhua. Hän kertoo kuitenkin innostuvansa niin kameran takana työskentelystä, valokuvauksesta kuin musiikista.

– Musiikki on yksi tärkeimmistä asioista elämässäni. Olen aina laulanut, ja toivottavasti sille jäisi enemmän aikaa jossain vaiheessa. Näytteleminen ei ole minulle mikään ykkösvaihtoehto, vaan haluan tehdä paljon muutakin elämässäni.

Kommentoi »