Pieni teko, iso merkitys
Puheenaiheet
Pieni teko, iso merkitys
Porvoolaisessa vanhusten hoivakodissa ei säästelty naurua, eikä kyyneleitä.
Julkaistu 26.2.2013
Apu

18-vuotias Janika von Haartman käynnisti hienon kampanjan nähtyään vapaaehtoistöissä Loviisan Marita-kodissa vanhusten tylsänharmaan arjen.

Tarmokas nuori nainen otti yhteyttä Vesa-Matti Loiriin, joka suostui oitis mukaan Pidä huolta kampanjaan. Sillä halutaan virkistää vanhusten laitosarkea ja tuoda iloa tasaisena soljuviin päiviin.

Vesku esiintyi kampanjassa ensimmäisenä ja heitti haasteen eteenpäin Pave Maijaselle, tämä Maarit ja Sami Hurmerinnalle. Seuraavaksi haasteen ottivat vastaan Paula Koivuniemi ja Merja Larivaara. He esiintyivät tammikuisena sunnuntaina yhdessä hanuristi Anna-Liisa Väkeväisen kanssa porvoolaisessa Laamannin hoivakodissa.

Kyyneleet ja nauru olivat herkässä yleisöllä ja esiintyjillä. Paula Koivuniemi ja Merja Larivaara osasivat kutkutella juuri oikeita tuntoja laulaessaan kaikkien tuntemia tuttuja, rakkaita lauluja. Ei mennyt kuin hetki, kun kaunis, harmaatukkainen Ruth pyyhki kyyneleitä poskiltaan. Hän hyräili mukana: "Kerran istuin skanssissa, niin muistan aina illoin, kun kerran tanssissa mun rinnalla liitelit silloin. Kun katsoin silmiisi, niin löysin onneni, ja vielä olet mun eloni ainoa aarre armaani." 

Maan eturivin artisteilta ei vaadita paljon, kun he lähtevät vapaa-ajallaan tällaiselle keikalle. Sen vaikutus on tunnin mittaista esitystä suurempi.

Kommentoi »