Tuulilasi

Peugeotin uutuusfarkun hinta yllättääPeugeotin uutuusfarkun hinta yllättää

Uuden Peugeot 308 SW -farmarin ennakkomyynti alkaa toukokuussa. Varsinainen myynti starttaa syyskuussa, ja maahantuojan mukaan autoja riittää hyvin myytäväksi.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Peugeot

Farkkumalli on hinnoiteltu houkuttelevasti varsin lähelle 308-hatchbackia.

 Access PureTech 110-mallin hinta on 21 534 euroa, ja eniten myydyksi ennakkoon arvioidun kattavalla varustetasolla varustetun SW Active PureTech 130-mallin hinta on pari tuhatta enemmän, 23 988 euroa. Farmarin hinnanero 5-oviseen hatchback-malliin on ainoastaan 965 – 1 227 euroa moottorista ja varusteista riippuen.

Tilava Peugeot 308 SW haastaa maahantuojan mukaan ylemmän keskiluokan D-segmentin farmarit. Tavaratila on yhtä suuri kuin Skoda Octavian ja suurempi kuin Volkswagen Golf Variantin, Toyota Avensis Wagonin, Ford Mondeo STW:n, Ford Focuksen tai vaikkapa Volvo V70:n.

Uudet PureTech-moottorit

Peugeot 308 SW tulee markkinoille uuden PureTech-bensiiniturbomoottorin ja kolmen dieselmoottorivaihtoehdon voimin.

PureTech-moottori tarjoaa pienen polttoaineenkulutuksen yhdistettynä tasapainoakselin takaamaan värinättömään käyntiin ja laajaan käyttöalueeseen. PureTech-moottorista on tarjolla kaksi eri vaihtoehtoa, 110- ja 130-hevosvoimaiset versiot. Molempien tehovaihtoehtojen CO2- päästöt ovat 109 g / km.

Dieselmoottori-vaihtoehtoina tarjolla ovat 1,6-litraiset HDi 92 ja HDi 115 ja uusi 2,0-litrainen 150-hevosvoimainen BlueHDi.

Varusteissa on missä valita

Malliston Access-lähtövarusteversiossa ovat vakiovarusteina jo muun muassa vakionopeudensäädin nopeudenrajoittimella, ilmastointi, rengaspainevalvonta, kuusi turvatyynyä sekä LED-huomiovalot.

Seuraava varustetaso, Active, lisää listaa sadetunnistimella, pysäköintitutkalla takana, 9,7 ” monitoimikosketusnäytöllä, 16” kevytmetallivanteilla ja automaattisella kaksialueilmastoinnilla.

Korkein Allure-varustetaso sisältää lisäksi pysäköintitutkan edessä, älyavaimen, LED-ajovalot, paremman sivuttaistuen tarjoavat etuistuimet, kattokaiteet, alumiiniset kiskot tavaratilassa sekä turvallisuuspaketin. Turvallisuuspaketti sisältää aktiivisen vakionopeussäätimen, etäisyys- ja törmäysvaroittimet sekä hätäjarrutusjärjestelmän.

PureTech-moottoreiden ja käsivalintaisella vaihteistolla varustetun BlueHDi 150-dieselmoottorin yhteydessä Allure-tason varusteisiin kuuluu myös Sport Pack. Sen avulla kuljettaja saa urheilullisemman ajonautinnon ohjaustehostimen ja kaasupolkimen toiminnan muuttuessa sporttisemmiksi samalla kun mittariston valaistus vaihtuu punaiseksi. Kuljettajalle tarjotaan Sport -kytkimen painalluksella myös yksityiskohtaisempaa lisätietoa moottorin toiminnasta ajotietokoneen kautta, kun ajotietokoneen näyttöön saadaan ahtopaine, moottorin vääntömomentti, moottorin teho sekä autoon vaikuttavat G-voimat.

Uuden Peugeot 308- malliston vuoden 2014 myyntitavoite Suomessa on 1200 – 1500 autoa. Peugeot 308 valittiin vuoden autoksi Euroopassa 2014 ja sen menekki on yllättänyt ranskalaisvalmistajan.

Lue myös:

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 8.5.2014