Tuulilasi

Peugeotilta uusi ykkösmalli: ”Radikaali ja uskomaton”

Peugeotilta uusi ykkösmalli: ”Radikaali ja uskomaton”
Peugeot suunnittelee dramaattisen uuden konseptiauton, josta on tarkoitus tulla yhtiön uusi ykkösmalli.
Kuvat Peugeot

Mitään yksityiskohtia autosta ei ole kerrottu, mutta Peugeotin pääjohtaja Jean-Philippe Imperato vahvisti Autocarille, että Pariisin autonäyttelyssä syyskuussa tulossa on jotakin ”radikaalia ja uskomatonta”.

Konseptiauton uskotaan olevan sähköinen. Tämä olisi linjassa sen kanssa, että Peugoet on kertonut tekevänsä ensi vuodesta alkaen sähköisen version jokaisesta mallistaan.

”Emme ole kuitenkaan lähtemässä pelkän sähköistymisen tielle, emmekä pudottamassa dieseleitä valikoimistamme. Sen sijaan haluamme tarjota sähköistetyn version yhtenä vaihtoehtona muiden moottoriratkaisuiden joukossa”, Imperato sanoo.

”Vuodesta 2019 jokaiseen uuteen lanseeraamaamme malliin tulee sähköinen versio. Asiakas voi valita haluamansa moottorivaihtoehdon mallistostamme. Vaihtoehdot eivät tule olemaan joka maassa ja joka kaupungissa samoja. Meillä on modulaarinen alusta, jolle voi tehdä asiakkaan toiveiden mukaan auton bensiinimoottorilla, dieselillä tai sähköistetyllä moottorilla.”

Se, tuleeko moottorista täyssähköinen vai lataushybridi, riippuu pääjohtajan mukaan automallista.

”Todennäköisimmin lataushybridi tulee isoihin malleihin kuten 3008 ja 5008, täyssähköinen voisi olla seuraavan sukupolven 208”, Imperato sanoo.

Uusi 208 lanseerataan ensi vuonna, siitä tulee myös yksi Peugeotin suorituskykyisistä GTi-malleista.

”Uusi 208 on todellinen killeri. Enempää en halua paljastaa, näette sitten itse”, pääjohtaja paljasti.

Julkaistu: 23.5.2018
Kommentoi »