Tuulilasi

Peugeot sähköistyy vauhdilla – muttei jätä polttomoottoreitakaan


PSA Groupin suosituin brändi Peugeot kasvatti viime vuonna myyntiään 10,4 %. Vertailukohtana PSA:n brändeistä Citroenin myynti laski 7,5 % ja DS:n peräti 38,5 %.
Kuvat Peugeot

Peugeot myi vuoden aikana 1 229 845 autoa, mikä on yli kaksi kolmannesta koko PSA:n autojen myynnistä.

”Avainsyy myynnin kasvuun oli se, että peräti 45 % myynnistä tuli Euroopan ulkopuolelta, kun vielä 2015 se oli 38 %. Tavoitteemme on kasvattaa lukema prosentti 50:een vuoteen 2020 mennessä”, sanoo Peugeotin toimitusjohtaja Jean-Philippe Imparato Autocarille.

“3008-malliamme myytiin viime vuonna 259 300 kappaletta. Se kertoo, että olemme myös SUV:ien markkinoilla hyvissä asemissa.  Niiden kysyntä kasvaa koko ajan. SUV:iemme myynti kasvoi vuodessa yli 150 %, joten on selvää, että tulemme panostamaan niihin jatkossakin vahvasti. Tulemme tänä vuonna kertomaan uusista suunnitelmistamme SUV:ien osalta.”

Autokannan sähköistyminen on väistämätöntä. Myös Peugeot kulkee samaan suuntaan.

”Haluan, että meistä tulee johtava sähköautomerkki. Ensi vuoden loppuun mennessä 8 % malleistamme on sähköistetty, seuraavana vuonna luku on suunnitelmamme mukaan jo 50 %. Meille siirtymä sähköautoihin ei ole jossakin tulevaisuudessa, se on nyt. Ainakin lähivuodet meillä tulee silti olemaan sähköautojen ja hybridien lisäksi myös bensiini- ja dieselautoja”, Imparato sanoo.

Dieselautojen myynti on hidastunut, mikä aiheuttaa autonvalmistajille ongelmia saavuttaa vaaditut hiilidioksidipäästötavoitteet.

”Me tulemme varmasti saavuttamaan vaaditut tavoitteet vuoteen 2021 mennessä. Eikä se vaadi mitään totaalisen järisyttävää malliston sähköistämistä. Pääsemme niihin myös erilaisella sekoituksella voimanlähteitä. Emme halua nojata pelkästään sähköistymiseen, meillä on oltava juuri sopiva määrä erilaisia moottorivaihtoehtoja. Olemme valmiit täyttämään päästövaatimukset 2021, mutta myös 2025 ja 2030”, Imparato lupaa.

Julkaistu: 26.3.2018