Tuulilasi

Peugeot 308 saa uutta meikkiä − tarjolle uusi 8-portainen automaatti


Vuonna 2013 lanseerattu Peugeot 308 on saanut nyt ensimmäisen merkittävän faceliftin. Siitäkin huolimatta uudistukset ovat varsin kesyjä.
Teksti Max Lange
Kuvat PSA

Kolmenollakasin maski-ilme on tuotu lähemmäs tuoreita 3008 ja 5008 -malleja. Maski on aiempaa pystympi ja keula on hieman aiempaa aggressiivisemman näköinen. Ajovalot ovat kuitenkin pysyneet jotakuinkin ennallaan.

Teknisellä puolella 308 saa nauttia ensimmäisenä PSA-konsernin mallina mukautuvan vakionopeudensäätimen ruuhka-avustimesta. Toiminto on saatavissa automaattivaihteiston yhteyteen.

308:n hieman kankea kosketusnäyttö on nyt myös uusittu. I-Cockpitiin on tarjolla MirrorLink-, Apple CarPlay- ja Android Auto -tuki.

Peugeot tuo 308 BlueHDi 180 S&S -malliin uuden kahdeksanportaisen automaattivaihteiston, jonka on kehittänyt japanilainen Aisin. Myös kolmisylinteriseen PureTech 130 -moottoriin on tehty parannuksia, jotta arkiajon kulutuslukemat olisivat aiempaa alhaisemmat.

Uudistetut 308:t valmistetaan Ranskassa Sochaux’n tehtailla.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 5.5.2017