Apu

Petteri Summanen 50 vuotta: Toivottavasti kukaan ei järjestä yllätysjuhlia

Petteri Summanen 50 vuotta: Toivottavasti kukaan ei järjestä yllätysjuhlia
Puolivuosisataa täyttävä näyttelijä ei halua lahjaksi kävelykeppiä tai kiikkustuolia. Jälkimmäinen lentää muuten varmasti kokkoon.
Julkaistu: 26.2.2019

Näyttelijä Petteri Summanen täyttää maaliskuun 20. päivä 50 vuotta. Merkkipäivä kuluu uusimman projektin Tarhapäivän kuvauksissa, joissa Summanen nähdään jälleen Antti Pasasena.

- Etappi tuli yllättävän pian vastaan, sillä tuntuu, että juhlin vasta nelikymppisiä. Mutta ehkä se kertoo siitä, että on ollut mielekästä tekemistä eikä ole tarvinnut pitää päätä omassa hanurissa koko ajan ja laskea päiviä, Summanen sanoi Tarhapäivän pressipäivässä.

Näyttelijä ei mielellään juhli kesken kuvauksia.

- Haluaisin keskittyä niihin, joten toivottavasti kukaan ei ole järjestämässä yllätysbileitä. Yllättyisin kovasti, jos yhtäkkiä pitäisi alkaa lusikoida kakkua naamaan viikonloppurempaisun aikana, hän nauroi.

- Olen sellainen, että haluan pyhittää viikonloput rauhoittumiseen ja palautumiseen. Kuvauspäivät ovat aika totaalisia, ja tiedossa on vaativa sessio.

Sen sijaan Summanen haluaisi tarjoilla kesällä vieraille mökillä raparperijuomaa.

- Jos joku tuo kävelykepin, kiikkustuolin tai kultakellon, linkaisen ne varmasti Saimaaseen. Tai kiikkustuoli menee kokkoon.

Vakavoiduttuaan Summanen miettii, että 50 vuotta on ikä, jossa on syytä pysähtyä.

- Tässä ei katso enää taaksepäin eikä hirveästi eteenpäin. Vähän pitää jo miettiä miten elää. Jos on jotain korjattavaa tai tuntuu siltä, ettei ole oikealla polulla, nyt kannattaa tehdä muutoksia. Ja välttää äärimmäisyyksiä.

Kommentoi »