Peter Franzen perheineen suunnittelee muuttoa Eurooppaan
Puheenaiheet
Peter Franzen perheineen suunnittelee muuttoa Eurooppaan
Peter Franzenin lapsuusmuistot siirtyivät kirjasta valkokankaalle.
Julkaistu 23.8.2013
Apu

 - Olen asunut lähes puolet elämästäni ulkomailla, joten en usko, että nyt palaamme Suomeen. Ehkä jokin muu Euroopan kaupunki voisi olla sopiva paikka. Mutta muutto on ollut vasta pohdinnan asteella, Los Angelesissa näyttelijä-muusikko-vaimonsa Irina Björklundin ja perheen Diego-pojan, 6, kanssa asuva Peter Franzen, 42, kertoi.

Franzen on saanut päätökseen Tumman veden päällä -kirjaansa perustuvan elokuvan viimeistelyn. Franzen käsikirjoitti ja ohjasi elokuvan. Hän myös näyttelee yhden elokuvan rooleista.

- Otin kirjasta elokuvan ensimmäiseen käsikirjoitukseen suureellisiakin asioita. Mietin koko ajan mihin suuntaan haluan katsojaa tunnetasolla liikutella. Halusin olla myös avoin omien muistojeni ja tunteideni kanssa, Franzen kertoi tänään elokuvan ennakkonäytöksen jälkeen.

Kirja ja elokuva perustuvat osittain Franzenin omiin lapsuusmuistoihin.

- Kirjassa oli ehkä enemmän fikitiivisiä aineksia. Elokuvaan halusin tuoda enemmän mukaan subjektiivisia kokemuksiani, ohjaaja-näytteljjä valottaa.

Elokuvassakin käsitellään koskettavasti parisuhdeväkivaltaa lapsen silmin. Onko Franzen miettinyt enemmän lapsuuttaan Diego-pojan syntymän jälkeen?

- Koetan antaa pojallemme mahdollisimman normaalin elämän. Matkustamme paljon, mutta hänelle se on normaalia. Minulle se mitä kirjassa ja elokuvassa kuvataan oli normaalia. Toivon, että hänen normaalinsa on toivorikasta, eteenpäinpyrkivää ja onnellista.

Isäpuolta elokuvassa näyttelevä Samuli Edelmann oli otettu, kun Peter pyysi häntä rooliin.

- Kohtasin produktion aikana poikkeuksellista rohkeutta Peter Franzenissa siinä, että hän noin julkisesti ja laadulla kohtaa omaa elämäänsä ja näyttelee vielä omaa biologista isäänsä. Siinä olisi Freud ihmeissään, että mitä täällä tapahtuu.

Tumman veden päällä elokuvateattereissa 6.9

Kommentoi »