Apu

Peter Franzen, 50, kertoo elämästään Ranskassa: ”Olen opetellut leikkaamaan oliivipuita – ja pakkohan sitä viinin tekemistä on kokeilla”

Peter Franzen, 50, kertoo elämästään Ranskassa: ”Olen opetellut leikkaamaan oliivipuita – ja pakkohan sitä viinin tekemistä on kokeilla”
Näyttelijä Peter Franzen täytti elokuussa 50 vuotta. Hän ja Irina Björklund ovat juurtuneet Etelä-Ranskaan. Kotitilalla perhe pitää eläimiä kanoista lähtien.
Julkaistu: 17.9.2021

Etelä-Ranskassa perheensa kanssa asuva näyttelijä Peter Franzén on ollut pidemmän pätkän Suomessa kuvaamassa Helsinki-syndrooma-trillerisarjaa.

– Kuvaukset menivät hienosti, vaikka työtahti oli hurja. Minulla oli viikonloppu välissä ja eilen alkoivat Markku Pölösen Hamsterit-elokuvan kuvaukset, joka perustuu Veikko Huovisen romaaniin. Se on jo nyt rakas työ, hän kertoi keskiviikkona Jussi-gaalassa.

Parivaljakko on tehnyt aiemmin töitä Koirankynnen leikkaaja -elokuvassa.

– Toivotaan, että saamme tähänkin samanlaisen lämpimän hengen pandemia-ajan kriiseilyn keskellä. Voin luvata, että siitä tulee valloittava koko perheen elokuva.

Etelä-Ranskaan näyttelijä suuntaa taas lopussa.

– Perhe kävi täällä pyörähtämässä heinä-elokuussa, mikä oli kivaa, että näkee muutaman viikon puoleen vuoteen, hän naurahti.

50-vuotispäivä elokuussa

En osannut nuorempana ajatella, että tässä kohtaa elämä olisi tällä mallilla. Pyrkimys on aina ollut tehdä hyvien ihmisten kanssa töitä niin kansainvälisesti kuin Suomessa. Olen ollut toiveikas realisti ja aina rakastanut tätä ammattia.

Etelä-Ranskaan näyttelijä Irina Björklundin kanssa juurtunut Franzén toivoo tulevaisuudelta, että perhe ja hän itse pysyisi terveenä.

– Se on isoin haave ja tärkein juttu. Näyttelijän ammatti ei lopu koskaan jos pysyy terveenä ja järjissään.

Kotitilalla perhe pitää eläimiä kanoista lähtien.

– Olen opetellut esimerkiksi leikkaamaan oliivipuita. Ja kunhan saamme raivattua lisää tilaa, pakkohan sitä viinin tekemistä on kokeilla.

Kommentoi »