Tuulilasi

Perjantaihin mennessä nopeudet alennettu


Maanteillä siirrytään talven ja pimeän vuodenajan takia alennettuihin nopeusrajoituksiin tämän viikon perjantaihin mennessä, kertoo Liikennevirasto.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto, Juha Juntto

Talvikuukausien aikana suurin sallittu ajonopeus on moottoriteillä 100 kilometriä tunnissa ja pääosalla muita maanteitä 80 kilometriä tunnissa.

Sadan kilometrin nopeusrajoitus säilyy osalla Pohjois- ja Itä-Suomen vähäliikenteisiä teitä sekä esimerkiksi niillä Etelä- ja Keski-Suomen teillä, joilla ajosuunnat on erotettu toisistaan keskikaiteella.

Nopeusrajoitus alenee 80 kilometriin noin 7600 tiekilometrillä. Moottoriteiden sadan kilometrin talvinopeus koskee kaikkiaan noin 590 kilometriä. Vajaat 200 kilometriä sellaista 80 kilometrin nopeusrajoitusaluetta, jolla on runsaasti raskasta liikennettä ja tienvarsiasutusta, muuttuu talveksi 70 kilometrin rajoituksiksi. Lisäksi joillakin yksittäisillä tieosuuksilla nopeusrajoitus putoaa talveksi 80:sta 60 kilometriin tunnissa.

Moottoritiejaksoilla, joilla on sään ja kelin mukaan vaihtuva nopeusrajoitus, on marraskuun alusta helmikuun loppuun korkein sallittu nopeus 100 kilometriä tunnissa. Maaliskuun alusta lähtien voidaan kuitenkin valoisaan aikaan hyvissä sää- ja keliolosuhteissa käyttää 120 kilometrin rajoitusta.

Takaisin kesänopeuksiin siirrytään keliolosuhteiden salliessa tavallisesti maalis-huhtikuun vaihteessa.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 26.10.2015