Tuulilasi

Perinteinen autokauppa muuttumassa - videoiden merkitys korostuu


Ostajien viettämä aika autokaupoissa on vähenemässä tutkimusten mukaan maailmalla. Moni asiakas haluaa toki edelleen "potkia renkaita" ja koeajaa uuden autonsa, mutta ostopäätöksiä tehdään jo pitkälti esittelyvideomateriaalin perusteella.
Kuvat All Over Press

CitNOW:n tutkimuksen mukaan suurin osa autonostajista pitää videomateriaalin katsomista tärkeänä osana ostopäätöstä. Tutkimuksessa oli mukana 2000 ihmistä, joista 80% suhtautui esittelyvideoihin erittäin avoimesti ja myötämielisesti kertoen sen helpottavan ostopäätöstä.

74% oli sitä mieltä, että videomateriaalin katsominen ennakkoon antoi heille luottavaisemman tunteen uudesta autosta.

Kaupat jo tehneistä yksi kolmannes kertoi tehneensä päätöksensä enemmän videon kuin perinteisen autokauppakohtaamisen perusteella. 12% heistä oli vaatinut automyyjältä esittelyvideon itseään kiinnostavista autoista ennen lopullista ostopäätöstä.

”Yhteiskunnastamme on tullut koko ajan kiireisempää, ihmisillä on aikaa yhä vähemmän. Siksi koko aamun tai iltapäivän viettäminen automyymälässä on jo monelle tekemätön paikka”, sanoo tutkimuksen tehneen CitNOW:n toimitusjohtaja Alistair Horsburgh.

”Videoiden avulla kuluttaja saa autokaupan ikään kuin omaan kotiinsa. He voivat tarkastella autoja silloin, kun heille itselleen sopii omalla kotisohvallaan. Videot ovat nykyisin aika lyhyitä, mutta niihin on saatu pakattua jopa 60 sekuntiin oikeastaan lähes kaikki, mitä kuluttaja haluaa tietää ennen kuin tekee päätöksen autokauppaan menemisestä ja koeajosta.”

Julkaistu: 8.8.2017