Pekka Haavisto ikävöi matkustelevaa puolisoaan: ”Koti tuntuu tyhjältä”
Puheenaiheet
Pekka Haavisto ikävöi matkustelevaa puolisoaan: ”Koti tuntuu tyhjältä”
Kansanedustajan mukaan yhteiskunnassa lietsotaan turhaan paniikkia.
Julkaistu 10.2.2016
Apu

Vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto on viettänyt viime viikot ilman puolisoaan Antonio Floresia, joka on kolmen viikon matkalla synnyinmaassaan Ecuadorissa. Vaikka pariskunta onkin tottunut viettämään aikaa erossa toisistaan, Pekka myöntää kaipaavansa puolisoaan.

– Vähän tietysti ikävä vaivaa minua, ja hänkin on lähetellyt paljon viestejä. Kotona tuntuu kovin autiolta ja tyhjältä ilman Antoniota, Pekka kertoi keskiviikkoiltana järjestetyssä Takaisin Pintaan -dokumenttielokuvan kutsuvierasensi-illassa.

Pitkään yhtä pitänyt pariskunta on matkustanut usein yhdessäkin Etelä-Amerikassa, mutta viimeisimmät reissut Pekka on joutunut jättämään väliin työkiireidensä vuoksi. Antonio vieraili edellisen kerran sukulaistensa luona viime kesänä.

– Itse kävin Ecuadorissa viimeksi vuosi sitten. Ehdin kuitenkin pitää kunnon joululoman täällä Suomessa, jolloin vietin paljon aikaa kotosalla. Sen jälkeen olen tehnyt Afrikkaan kaksikin matkaa rauhanvälitystehtävissä.

Akut ladattuina töiden ääreen palannut kansanedustaja arvelee, että keväästä Arkadianmäellä tulee tiivis ja käsiteltävät asiat ovat vaikeita. Hän kertoo olevansa harmissaan siitä, että asenneilmapiiri turvapaikanhakijoita kohtaan on Suomessakin kiristynyt.

– Mielestäni viime aikoina on vedetty monessa suhteessa överiksi katupartioiden ja muiden suhteen, ja paniikkia lietsotaan turhaan. Pystymme kyllä auttamaan osaa niistä, jotka eniten apua tarvitsevat, ja meidän tulee kantaa oma vastuumme. Sodat menevät ohi ja rauha pystytään neuvottelemaan, hän vakuutti. 

Kommentoi »