Paula Vesala: Parikymppisenä en ollut tyytyväinen mihinkään
Puheenaiheet
Paula Vesala: Parikymppisenä en ollut tyytyväinen mihinkään
Kovassa nosteessa oleva monilahjakkuus Paula Vesala kokee olevansa onnellisempi ja tasapainoisempi nyt kolmekymppisenä. Kaliforniaan muuttanut näyttelijä-muusikko on oppinut hyväksymään oman menneisyytensä
Julkaistu 14.7.2016
Apu

Kovassa nosteessa oleva monilahjakkuus Paula Vesala kokee olevansa onnellisempi ja tasapainoisempi nyt kolmekymppisenä. Kaliforniaan muuttanut näyttelijä-muusikko on oppinut hyväksymään oman menneisyytensä.

– Parikymppisenä en ollut kovin tyytyväinen mihinkään. Nyt en enää hötkyile, Amerikassa olen oppinut siihen, että asioiden edistyminen vie aikaa.

Alkujaan Paula alkoi miettiä Amerikkaan muuttoa puolisonsa Lauri Ylösen kanssa, joka halusi työasioiden vuoksi työskennellä ulkomailla.

Hakuprosessi University of Californian  taiteen maisterikoulutukseen oli pitkä. Paula käänsi näytelmiään englanniksi, keräsi suosituksia ja teki internetpuhelimella haastatteluja.

Vastoin yleistä luuloa UCLA:n teatterikouluun ei pääse rahalla, ainoastaan pääsykokeilla.

Koulun kautta Paula on päätynyt pyörimään Los Angelesin teatteripiireissä. Niitä hän ylistää maanläheisiksi Kalifornian elokuvateollisuuteen verrattuna.

 – Teatteri-ihmiset ovat hyväsydämisiä ja taiteesta kiinnostuneita. Amerikassa yhteiskunta ei rahoita taidetta, vaan monet tekevät sitä puhtaasti rakkaudesta lajiin. Siksi erilaiset kilpailut ovat tärkeitä, niiden kautta saa nimeä esille.

Opiskelu on kokonaisvaltaista. Opetusta on päivisin aamukymmenestä iltakuuteen, sen lisäksi valmistellaan ja harjoitellaan opiskelijoiden produktioita. Lisäksi lähes kaikki tekevät töitä opintojensa ohessa. Paula Vesala opettaa koululla.

Kun keikat syksyllä päättyvät, Vesala palaa Amerikassa opintojen pariin. Hän ei halua tehdä liikaa suunnitelmia, sillä moni asia on auki.

– Sen voin sanoa, että priorisoin ensi vuonna eniten aikaa näytelmäkirjailijan työlle. Jenkeissä on ollut ehkä vapauttavampi kirjoittaa näytelmiä, sillä siellä minua ei tunneta. Ei ole mitään kynnystä tuoda asioita esille lavalle.

Lue koko juttu torstaina ilmestyneestä Avusta!

Kommentoi »