Apu

Paula Koivuniemi on kiitollinen lempeälle opettajalleen, Antero Tuomelalle


Nyt on aika kehua opettajia, jotka ovat jättäneet oppilaaseen koko elämän mittaisen jäljen. Paula Koivuniemen ei tarvinnut hetkeäkään miettiä, ketä kehuisi: tietysti Seinäjoen tyttölyseon historianopettaja Antero Tuomelaa.
Kuvat Kirsi Tuura

Apu on mukana suomalaista opetusosaamista maailmalle vievässä HundrED-hankkeessa. Hankkeen Kehu opettajaa- projektissa julkisuuden henkilöt kertovat opettajistaan, jotka ovat jättäneet oppilaaseen koko elämän kestävän jäljen. Paula Koivuniemen ei tarvinnut hetkeäkään miettiä, ketä kehuisi: tietysti Seinäjoen tyttölyseon historianopettaja Antero Tuomelaa.

- Antero oli aina lempeä ja ymmärtäväinen. Vaikka joskus vastasimme päin honkia, Antero löysi aina siitäkin hyvän puolen: ”… Niin. Kyllähän se tietysti noinkin voisi olla”, Paula kertoo.  

Paulan kouluajoista kertoo paljon se, että tyttöluokka järjestää yhä parin vuoden väliajoin luokkakokouksia ja mukaan kutsutaan edelleen myös Antero, vaikka kouluajoista on jo yli 50 vuotta. Opettajan ja oppilaan jälleennäkeminen oli lämmin. Apu oli mukana sydämellisessä tapaamisessa.

Apu nro 4/2017 ilmestyy tänään!

Lehdessä on lisää julkisuudesta tuttuja henkilöitä kertomassa ikimuistoisista opettajistaan.

Teksti Eve Hietamies, kuva Kirsi Tuura

Julkaistu: 26.1.2017