Apu

Paula Koivuniemellä on aikaa miehille vasta eläkkeellä: "Juuri nyt en halua seurustella"

Paula Koivuniemellä on aikaa miehille vasta eläkkeellä: "Juuri nyt en halua seurustella"
- Olen kunnianhimoinen ja tinkimätön työssäni, niin kauan kuin teen tätä, Paula Koivuniemi sanoo.

Laulajalegenda Paula Koivuniemi, 70, on nauttinut elämänsä aikana hyvistä suhteista miesten kanssa ja ollut kaksi kertaa aviossakin.

– En kadu mitään. Olen ystävä entisten miesystävieni kanssa. En halua riidellä kenenkään kanssa, enkä vihaa ketään. Ehkä joillekin julkisuus on ollut liikaa, se tulee kanssani samassa paketissa.

Sinkkuna viihtyvä laulaja sanoo, että tällä hetkellä hänellä ei ole meneillään romanssia.

– Juuri nyt en halua seurustella. Miehet vievät aikaa, ja haluan keskittyä eri asioihin. Olen kunnianhimoinen ja tinkimätön työssäni, niin kauan kuin teen tätä. Sitten toivoisin, että saisin kaverin. Mutta ei sitä tiedä, eikä sitä hakemalla löydy. Se tulee, jos on tullakseen.

Ihmisten aikeet Koivuniemi aistii vuosikymmenien kokemuksella heti.

– Monenlaisia pyrkijöitä on ystäviksi, joten pitää olla tarkkana. Mutta olen suora sanomaan ja pamautan heti. Aina se ei ole hyvä asia, mutta silläkin olen pärjännyt.

Koivuniemen elämän isoin rakkaus on aina ollut musiikki.

– Tavallaan se on mennyt miestenkin edelle.

"Olen pelottava"

Pitkän ja menestyksekkään uran salaisuus on ympäröidä itsensä oikeilla ihmisillä.

– Monella on vääriä tyyppejä siinä pyörimässä. Artisti tarvitsee turvaverkoston, koska tämä ei ole helppo ala. Minusta ei ole kukaan oikein pystynyt hyötymään mitään, koska olen niin kova luu. Lähipiirini on tiivis, ja olen pohjalaisen suoraviivainen. Ja onneksi tuottajat sekä säveltäjät ovat olleet fiksuja tyyppejä Toivo Kärjestä lähtien.

Epämääräiset ehdotukset ovat jääneet vähitellen vuosien varrelle, ja nykyiset sähköpostit karsii manageri.

– Olen aika tiukka täti. Aikoinaan kun minulla ei ollut vielä omaa bändiä, menin freelancereiden kanssa keikalle jonnekin maalle. Mutta siitä ei tullut mitään, joten heitin mikin lavalle ja sanoin järkkäreille, että tämä ei onnistu. Sitten lähdin pois. En pystynyt laulamaan, koska bändi ei osannut soittaa! En ole koskaan ollut arka ja olen osannut pitää puoleni, vaikka naisena miesten maailmassa ei aina ollutkaan helppoa.

Hän sanoo suoraan, että ammatti on kova.

– Jatkuvaa reissausta ja arvosteltavana olemista. Sellaista tämä on, ala jossa ihaillaan nuoruutta, hoikkuutta ja kauneutta. Nykyään on ehkä armollisempaa, ja naiset saavat olla minkä kokoisia tai näköisiä vaan. Mutta minua ei sentään ole koskaan ahdisteltu. Se varmaan johtuu siitä, että olen niin pelottava!

Julkaistu: 6.5.2018
Kommentoi »