Parkinsonin tauti yhdisti
Puheenaiheet
Parkinsonin tauti yhdisti
Iiro Viinasen ja Esko Seppäsen yhteinen kirja herättää keskustelua myös saunan lauteilla.
Julkaistu 7.2.2012
Apu

Talviuintiseuran saunassa istutaan samoilla lauteilla, niin naiset kuin miehetkin (uimapuvut toki päällä). Istuisin löylyissä mieluiten hiljaisuudessa, mutta lämpö näyttää kirvoittavan muuten niin tuppisuisista suomalaisista miehistä äänekkäitä kommentoijia.

Viime viikolla keskustelua hallitsi Sauli Niinistön ja Pekka Haaviston erojen ruotiminen, mutta paljon riitti pulinaa myös kehnosta ajokelistä, jälleen kerran yllättäneestä pakkasesta ja huonosti auratuista Helsingin kaduista.

Höristin korviani, kun yksi herra alkoi puhua Iiro Viinasen, 67 ja Esko Seppäsen, 65 yhteisestä keskustelukirjasta Vasen oikea, oikea vasen. Minervan kustamassa teoksessa Viinanen, entinen valtiovarainministeri, kansanedustaja ja Pohjolan pääjohtaja ja Seppänen, entinen vasemmistoliiton kansanedustaja ja EU-parlamentaarikko käyvät vuoropuhelua ideologisista kysymyksistä. Kirja on porvarin ja kommunistin tekemä tärkeä puheenvuoro polttavan ajankohtaisista politiikan ja talouden ongelmista.

34 pitkää kirjettä sisältävä kirja päättyy yhteiseen epilogiin. Siinä parkinsonin tautia sairastavat miehet olisivat valmiita jouduttamaan lähtöään, kun sairaus saa heistä niskalenkin.

– Tauti ylitti poliittiset ja ideologiset raja-aidat. Viinanen ja Seppänen ovat kirjoittaneet monella tavalla merkittävän kirjan. Se on humaani puheenvuoro ihmisarvoisen elämän puolesta, saunan hämärässä istuva mies totesi.

Kommentoi »