Tuulilasi

Pariisi: Mersun B-sarjalle kasvojenkohotus – Suomeen vuodenvaihteessaPariisi: Mersun B-sarjalle kasvojenkohotus – Suomeen vuodenvaihteessa

Mercedes-Benz lanseerasi B-sarjansa loppuvuonna 2011 – ensimmäisenä mallina uuden sukupolven kompaktiautoluokastaan. Sen jälkeen autoja on myyty yli 350 000 kappaletta.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Mercedes-Benz

B-sarjan uudistunut versio esitellään ensi kertaa Pariisin autonäyttelyssä. Malli saapuu Suomeen vuodenvaihteessa, ja myynti alkaa tammikuussa 2015. Hinnat vahvistetaan syksyn aikana.

B-sarjan facelift näkyy selvimmin auton keulassa, jonka tunnistaa uudistuneesta puskurista, leveästä kaksipuolaisesta etumaskista sekä ajovaloihin integroiduista huomiovaloista. Valinnaisvarusteena diesel- ja bensiinikäyttöisiin malleihin saa tehokkaat LED High Performance -ajovalot, joiden leveä ja päivävalon värinen valokeila parantaa ajoturvallisuutta pimeässä.

Matkustamossa kojelaudan monitoiminäytön koko on kasvanut niin, että vapaasti seisovan ruudun halkaisija on 8 tuumaa (20.3 cm).

Aktiivisista turvajärjestelmistä B-sarja tarjoaa vakiovarusteina Collision Prevention Assist Plus –törmäyksenestoavustimen. Aikaisempaan CPA-avustimeen verrattuna tarjolla on nyt myös automaattinen jarrutustoiminto peräänajoriskin vähentämiseksi. Attention Assist –vireystila-avustin toimii viisivaiheisesti 60–200 kilometrin nopeusalueella.

B-sarjan moottorivalikoima on ennätyksellisen laaja. Tarjolla on neljä dieselmoottoria (66-130 kW/90-177 hv) ja neljä bensiinimoottoria (90–155 kW/122–211 hv). Dieseleiden kulutukset vaihtelevat 3.6–5 litraan ja bensiinimoottoreiden 5.4–6.6 litraan.

B-sarjassa on saatavana kaikkiaan neljä nelivetoista mallia. B 200 Natural Gas Drive käyttää maa- ja biokaasua vain 117 g/km päästötasolla. B-sarjan täyssähköisen Electric Drive –version päästöt ovat tasan 0 g/km. Mallit hyödyntävät täysimääräisesti B-sarjan modulaarista Energy Space –tilaratkaisua: NGD-version 1+2 kaasutankkia sekä 14 litran varapolttoainetankki sekä ED-version litiumioniakku on sijoitettu auton alustaan ilman, että sisä- ja tavaratiloista on tarvinnut tinkiä.

B-sarjaan ovat jatkossa saatavina samat tyyli- ja varustetasot kuin Mercedesin A-sarjaan.

Style-taso korostaa vaömistajan mukaan auton ulkonäköä ja miellyttäviä sisätiloja muun muassa kevytmetallivanteilla ja säleikön hopeanvärisillä puolilla.

Urban-tason ominaispiirteisiin kuuluvat esimerkiksi 5-puolaiset kevytmetallivanteet, kaksoispakoputki ja istuinten Artico-tekonahka-kangasverhoilu.

AMG Line –varustellusta autosta löytyvät ulkoisten AMG-piirteiden lisäksi madallettu jousitus, urheilullinen Direct-Steer-ohjaus, 18-tuumaiset AMG-vanteet sekä nahka- ja mikrokuituverhoillut istuimet. B-sarjaa voi vielä personoida lisää Night-, Exclusive- ja AMG Exclusive-varustepaketeilla.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 3.10.2014