Tuulilasi

Pariisi: Audi TT sai takaovet – konsepti ehkä tuotantoon

5


Pariisi: Audi TT sai takaovet – konsepti ehkä tuotantoon

Eräs yllättävimmistä Pariisin uutuuksista on neliovinen Audi TT Sportback. Malli jatkaa merkin neliovisten coupé-mallien perinnettä. Uutuus asettuisi A5 ja A7 Sportbackien alapuolelle.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Audi

Etupuolelta Sportback näyttää melko samanlaiselta kuin tavallinen TT:kin. Neliovinen konsepti ei ole vain kasvanut pituutta, vaan myös leventynyt verrattuna tavalliseen TT:hen. Uutuus on 29 cm pidempi ja jopa 5,8 cm leveämpi kuin kaksiovinen TT.

Ohjaamo on säilynyt ennallaan: mittaristo on toteutettu digitaalisesti ja tuuletussuuttimet ovat kaiken keskiössä. Taakse ei ihmisiä vielä päästetty istumaan, mutta takatilat ovat isommat kuin normaalissa TT:ssä.

Konseptin moottorissa ei ole säästelty, sillä keulalla ällistyttävän tehokas on 2,0 TFSI-moottori. Siitä on puristettu huikeat 400 hevosvoimaa. Moottorin turvin auto kiihtyy 0–100 km/h 3,9 sekunnissa. Suorituskyky on melko vaikuttava tämänkokoiseksi padaksi.

Vielä ei ole varmaa, tuleeko TT Sportback lainkaan tuotantoon. Merkki haluaa tunnustella ihmisten reaktioita konseptiin ja tehdä ratkaisuja sen perusteella. Audilla on myös muitakin TT-malliin perustuvia konsepteja, kuten crossover-tyylinen coupé.

Kuulusiko Audin ottaa TT Sportback tuotantoon?

Löydät kaikki Pariisin autonäyttelyn uutuudet Tuulilasin netistä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 2.10.2014