Etsitkö kuunneltavaa? – A-lehtien podeissa pohditaan elämän tarkoitusta ja synteettisen jäätelön mahdollisuutta
Podcastit
Etsitkö kuunneltavaa? – A-lehtien podeissa pohditaan elämän tarkoitusta ja synteettisen jäätelön mahdollisuutta
Kirjat, joulu ja konvehdit – ja ehkä tänä vuonna myös äänikirjat ja podcastit. A-lehtien podcastit tarjoavat lohtua, ymmärrystä ja uutta tietoa.
25.12.2022
 |
Apu

Pekka Sauri on ollut suomalaisten kuuntelija ja ajatusten sanoittaja jo usean vuosikymmenen ajan. Pekka Saurin Lohdullinen teoria elämästä podcast jatkaa rauhallista ääneen ajattelua meluisassa ja joskus epätoivoiseltakin tuntuvassa maailmassa.

Sarjan tärkein viesti on, että kaikesta selvitään.

– Minulle sopisi, että sitä kuunneltaisiin päivän päätteeksi nukkumaan mentäessä kuin maallista iltahartautta. Saa siihen nukahtaakin!

Lohdullisen teorian ensimmäinen kausi käsittelee erilaisia elämän peruskysymyksiä kuten lapsuutta, vanhuutta ja armollisuutta. Toisen kauden pääkysymys on vaatimaton: mikä on elämän tarkoitus?

Sisältöä ei voida näyttää
Valitsemasi suostumukset estävät tämän sisällön näyttämisen. Muokkaa asetuksia evästeasetuksissa.

Lukutoukille ja kiireisille

Eevan kirjaklubi on podcast sinulle, joka rakastat lukemista. Klubissa yksi kirjailija kerrallaan puhutaan kirjoittamisesta, lukemisesta ja kirjailijan elämästä. Kokoontumisia on ollut jo parikymmentä, mukana klubissa ovat olleet muun muassa Satu Rämö, Kari Hotakainen ja Meri Valkama.

Jos aikaa on vain vähän, mutta ajatukset kaipaavat virikettä, Se Avun Kysymyspodcast voi sen tarjota. Aihe kerrallaan vartin verran puhutaan esimerkiksi siitä, miten koulukoira opettaa matematiikkaa tai siitä, mitä on synteettinen maito. Voiko siitä tehdä jäätelöä?

Sarjaa toimittaa Kati Lahtinen.

Kuinka julma on ihminen?

Voisinko minäkin tappaa? äänikirja pohtii sotilaan mieltä ja ihmisen julmuutta.

Kun sota Ukrainassa alkoi, moni mietti, mitä itse tekisi, jos joutuisi rintamalle. Moni on yhä varma, että kieltäytyisi tappamasta. Pahuuteen perehtynyt vankilapsykiatri, Apu-lehden kolumnisti Hannu Lauerma sanoo, että ihminen on laumaeläin ja seuraa johtajaa.

Jos olosuhteet ovat oikeat, kenestä tahansa voi tulla julma joukkomurhaaja.

A-lehtien tuottaman teoksen voi kuunnella Storytel-palvelusssa. Lisää Sami Kuuselan tekemästä äänikirjasta voi lukea oheisesta jutusta.

1 kommentti