Paperimies puoluesihteeriksi?
Puheenaiheet
Paperimies puoluesihteeriksi?
Tuleeko entisestä paperityöläisestä, kansanedustaja Jari Lindströmistä perussuomalaisten uusi puoluesihteeri? Ja jos tulee, niin mikä puolueessa muuttuu?
Julkaistu 8.4.2013
Apu

Kesäkuussa Joensuussa puoluekokoustavat perussuomalaiset huutavat iloisen yksimielisesti puheenjohtajaksi Timo Soinin, 50, joka aloittaa pestillään jo 17. työvuoden.

Isoksi venähtänyt jytky-puolue tarvitsee kuitenkin paineventtiilin, jollaiseksi tarjotaan puoluesihteerivaalia.

Nykyinen, eduskunnan ulkopuolinen ja Soinin käsikassaraksi leimautunut puoluesihteeri Ossi Sandvik, 59, ei ole vielä ilmoittanut jatkohaluistaan.

Haastajista ensimmäiseksi ehti Kymenlaakson entinen paperimies, kansanedustaja Jari Lindström, 48.

Mitä vikaa Sandvikissa on?

– Kymen piirimme valitsi minut ehdolle, mutta se ei ole protesti, enkä ole lähdössä haastamaan riitaa Sandvikin kanssa, Lindström vastaa.

– Puoluesihteerin olisi hyvä olla eduskuntaryhmästä, niin tieto olisi puolin ja toisin jo valmiina. Jos tulisin valituksi, aluksi pyrkisin parantamaan kentän, eduskuntaryhmän ja puoluetoimiston keskinäistä yhteyttä.

Pakollinen kysymys kuuluu, millaiset välit teillä on Timo Soinin kanssa?

– Hyvät, hän luottaa minuun.

Ennenaikaisten eduskuntavaalien todennäköisyys on Lindströmin mukaan 30 prosenttia. Tavoitteena on nousta pääministeripuolueeksi.

Lindström uskoo perussuomalaisten nousevan jo kesän 2014 eurovaaleissa Suomen suurimmaksi puolueeksi.

– Se tarkoittaa kolmea, neljää euro-edustajaa. Soinin osallistumisesta vaaleihin en vielä halua sanoa mitään.

– Itse aikoisin puoluesihteerinä jalkautua Suomeen ja näkyä keskustakollegan Timo Laanisen tavoin. Hänkin on aktiivinen keskustelujen avaaja.

Lindström jättäisi puoluesihteerinä osan luottamustoimistaan, sillä "uhrautumiseen ei ole kenelläkään syytä, eikä ketään tapeta työllä".

Teksti Hannu Koskela

Kuva Lehtikuva

Kommentoi »