Tuulilasi

Pankkiiriliike ennustaa: Teslan osake putoaa vuoden aikana 30 %

Pankkiiriliike ennustaa: Teslan osake putoaa vuoden aikana 30 %
Sveitsiläisen pankki- ja rahoituspalveluja tarjoavan UBS:n mukaan Teslan osake tulee putoamaan seuraavan vuoden aikana peräti 30 %, mikä voi pakottaa Teslan etsimään ulkopuolisia rahoittajia.
Julkaistu: 31.7.2018
CNBC:n jutun mukaan osake putoaa, koska Tesla ei tule tekemään voittoa myöskään vuoden 2019 aikana.
UBS:n ennusteen mukaan Teslan toisen vuosineljänneksen tulos tulee olemaan paljon odotuksia alhaisempi.
“Olemme huolissamme Teslan Q2:n tuloksista. Ne tullevat kertomaan melkoisesta rahankäytöstä sekä voitollisen tuloksentekemisen hankaluudesta. Model 3:n tuotanto-ongelmat ja samalla tuottavuusongelmat sekä muut vaikeudet pakottavat todennäköisesti Teslan hankkimaan ulkopuolista rahoitusta”, sanoo analyytikko Colin Langan.
Maanantaina Teslan osake putosi 2,4 %.
“Emme näe, että Tesla olisi pystynyt tekemään merkittävää tulosta toisella vuosineljänneksellä. Mutta jos he pystyvät myymään kolmannella vuosineljänneksellä paljon Model 3 -malliston kalleimpia autoja, ja pystyvät pitämään mallin tuotantomäärät yli 3000 autossa viikoittain, voitollinen tulos silloin on mahdollinen”, Langan sanoo.
Huhtikuussa Tesla kertoi odottavansa voitollista GAAP-tulosta tämän vuoden kolmannella ja neljännellä vuosineljänneksellä. Tesla aikoo kertoa keskiviikkona toisen vuosineljänneksen talouslukunsa. Yhtiön osake on laskenut tämän vuoden aikana 4,6 %.
Kommentoi »