Apu

Pamela Tola kauhistui uutuuselokuvansa teemasta: ”Tunteeni olivat äitiyden vuoksi herkillä”

Pamela Tola kauhistui uutuuselokuvansa teemasta: ”Tunteeni olivat äitiyden vuoksi herkillä”
Näyttelijä Pamela Tolan mielestä perheen ja työn yhdistäminen onnistuu erittäin hyvin.
Julkaistu: 18.9.2015

Huippusuosittu Napapiirin sankarit -elokuva saa kuun lopussa jatkoa, ja leffan naispääosassa nähdään tälläkin kertaa näyttelijä Pamela Tola. Toisin kuin elokuvan ykkösosassa nyt kadoksissa ei ole digiboksi, vaan Pamelan ja hänen vastanäyttelijänsä Jussi Vatasen näyttelemien Inarin ja Jannen vauva.

Elokuvan teema kosketti Pamelaa erityisellä tavalla hänen oman elämäntilanteensa vuoksi. Pamelan ja hänen puolisonsa Lauri Tilkasen puolitoisavuotias poika oli kuvausten aikaan vain viisi kuukautta vanha.  

– Elokuvan lapsi katoaa -tematiikka tuntui silloin aika hurjalta.  Pienen lapsen äitinä tunteeni olivat aika herkillä ja mietin, kuinka kukaan kestää katsoa leffan. Lopputulos ei ole kuitenkaan mielestäni liian kamalaa katsottavaa, Pamela nauroi elokuvan lehdistötilaisuudessa.

Elokuvan kuvausten aikaan Pamela oli vielä osittain äitiyslomalla, mutta töiden ja perheen yhdistäminen onnistui hänestä silti mainiosti. Teo-vauva kulki toisinaan Pamelan mukana kuvauksissa. 

– En ehtinyt omistautua kovin montaa kuukautta pelkästään vauvalle, mutta pystyin onneksi sumplimaan töitäni hyvin. Kuvasimme usein vain lyhyitä päiviä kerrallaan. Mielestäni lasten kanssa on ihanaa olla kotona, mutta äitiys ei silti sulje pois töidenkään tekemistä, Pamela jutteli.

Pamelan mukaan elokuvan teemassa on myös tiettyä yhteiskunnallisuutta. Vaikka elokuvan vauhdikas tapahtumaketju onkin ehkä aika kaukana monen perheen arjesta, samat kysymykset voivat silti nousta esiin oikeassakin elämässä.

–Monesti tuore äiti on todella kiinni lapsessaan ja stressaa tämän hoidosta, mutta samalla hän kaipaisi omaakin aikaa ja elämää. Mielestäni elokuvan asetelma on hyvin tunnistettava naiskatsojia ajatellen.

Kommentoi »