Apu

Paluun tekevä Antti Tuisku: "Odotan kritiikkiä"

Paluun tekevä Antti Tuisku: "Odotan kritiikkiä"
Antti Tuisku haluaa olla Suomen suosituin pop-artisti ja suunnannäyttäjä.
Kuvat Jaakko Jaskari

Mediassa ja sosiaalisessa mediassa on arvuuteltu Antti Tuiskun, 30, tulevia kuvioita.  Laulajan on povattu halajavan Suomen euroviisuedustajaksi ja seuraavan kauden Vain elämää -tähdeksi. Todellisuudessa Tuisku on valmistellut välivuoden aikana uutta musiikkia. Tänään julkaistu Peto on irti -sinkku kertoo, että Tuisku on muuttanut musiikkityyliään taukonsa aikana.

- Kun päätin kymmenvuotisvuotisjuhlakiertueeni puolitoista vuotta sitten, minulle tuli olo, että nyt pitää miettiä jotain muuta. En halua jäädä laimeaksi riviartistiksi, joka tekee keikan viikossa ja elättää itsensä työllä juuri ja juuri. Haluan olla Suomen suosituin pop-artisti myös nuorten keskuudessa ja suunnannäyttäjä muille artisteille ja yleisölle. Haluan tehdä yhä isoja keikkoja, Tuisku kertoi eilen.

Kyse ei ole siitä, että Tuiskun keikoilla ei olisi riittänyt yleisöä. Kymmenvuotiskiertueen keikkapaikoista 80 prosenttia oli loppuunmyyty. Tuisku haluaa uudistua.

- En halua olla artistina pelkkä mukava poika, vaan haluan herättää musiikillani tunteita. Tiedän, että uudistumiseen liittyviä ajatuksia on kaikilla artisteilla. Usein käy kuitenkin niin, että yleisöstä muutokset eivät ole olleet niin radikaaleja kuin artistista itsestään. Siksi päätimme viime kesänä uuden tiimin kanssa, että meillä ei ole mitään rajoja. Syntyi modernia, itseironista ja hauskaa popmusiikkia.

Tuisku herätti varsinkin uransa alkuaikana yleisössä ristiriitaisia tunteita. Onko poppari valmistautunut nyt kritiikkiin?

- Itse asiassa oikein odotan sitä. En halua tietoisesti kaivaa verta nenästä, mutta iän tuoma varmuus ja 11 vuoden esiintymiskokemus on tehnyt minusta varmasti vahvemman kestämään sitä. Viisi vuotta sitten minusta ei olisi vielä ollut tähän.

Mitä muuta Antti teki taukonsa aikana? Millaisia ajatuksia hänellä on Vain elämää -ohjelmasta ja julkisuudesta. Lue Tuiskun haastattelu kokonaan ensi viikolla ilmestyvästä Avusta.

Peto on irti -videon pätkä nähtävissä täällä. Tuisku esittää lauantaina kappaleen Uuden Musiikin Kilpailussa (ei kilpailijana). MTV Katsomossa alkaa 10.4 Antista kertova kuusiosainen dokumenttisarja.

Julkaistu: 20.2.2015
Kommentoi »